Galaxy S4 ve Galaxy Note 2 için Android 5.0 Lollipop doğrulandı

Galaxy S4 ve Galaxy Note 2 için Android 5.0 Lollipop doğrulandı

Son amiral gemisi Galaxy S5'in Lollipop yazılım dağıtımını sürdüren Samsung, güncelleme takvimindeki diğer cihazlar için gün sayıyor. Ortaya çıkan yeni verilere göre, firmanın Android 5.0 güncelleme listesi tahmin edilenden daha uzun olacak. Samsung Finlandiya'ya ait resmi internet sitesinde paylaşılan son üretici yazılımları hakkındaki bilgilendirici sayfa, Galaxy S4 ve beklenmedik bir biçimde Galaxy Note 2 modellerine Lollipop kapılarını sonuna kadar açtı.

Piyasadaki ikinci yılını dolduran Note 2, iki gigabaytlık sistem belleği sayesinde önümüzdeki yıl Android 5.0 Lollipop işletim sistemi versiyonuna yükseltilebilecek. Ancak Note 2 öncesi 1 GB RAM ile gelen Galaxy S3 veya orta segment modellerin bu kadar şanslı olduğu söylenemez. Bir diğer güncelleme onayı alan Galaxy S4, birkaç ay sonra ikinci yılını tamamlamış olacak. Bu nedenle S4 kullanıcıları için son büyük yükseltmenin Lollipop olması da kuvvetle muhtemel.

S4 ile Note 2'nin yanı sıra Lollipop versiyonuna kavuşacak cihazlar ise şöyle sıralanıyor; Galaxy Note 3, Galaxy Alpha, Galaxy Note 4, Note Edge. Tablet bilgisayarlar ve orta segmetten yeni sürüme güncellenmesine karar verilen telefonların bahar döneminden önce Material Design tecrübesini deneyimleyemeyeceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 24.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler