Samsung Galaxy S3 inceleme

Samsung Galaxy S3 inceleme

4.8 inç büyüklüğündeki ekranı ve merak uyandıran S-Voice özelliği ile Samsung Galaxy S3’ü Samsung Kanyon mağazasında inceleme fırsatı bulduk. Öncelikle cihazın Galaxy S2’ye oranla çok da büyük olmadığını belirtelim. Samsung’un amacı cihazın büyüklüğünü değiştirmeden ekranı olabildiğince genişletmek olmuş.

Kullanılabilirlik
Cihaz seçimi yaparken kullanacağımız telefonu tek elle kontrol edebilmek tercihimizde önemli bir yere sahip. 5.3 inçlik Galaxy Note çıktığında, aslında geniş ekranın kullanım olarak bize büyük avantajları olduğunu görmüştük. Tabi tek elle tüm özellikleri kontrol etmek mümkün değil. Ama yanınızda vazgeçemeyeceğiniz bir cihaz taşıdığınız için bazen bundan fedakarlık göstermek gerekiyor. Kaldı ki acil olan mesela arama veya mesaj gönderme gibi işlemleri tek elle yapabiliyorsunuz.

S3'ü Kanyon Samsung mağazasında sizler için inceledik


S-Voice hakkında
Tek elle kontrolün sağlanamadığı için ortaya çıkan olumsuz durum S-Voice özelliği ile ortadan kalmış durumda. S-Voice ile telefona sesli komut verebiliyor, SMS yazabiliyor, yol tarifi alabiliyor, fotoğraf çekebiliyor, müzik dinleyebiliyorsunuz. Kısacası aklınıza gelebilecek her şeyi S-Voice ile cihaza söyleyerek yapabiliyorsunuz. S-Voice’nin desteklediği diller arasında İngilizce, Almanca, İspanyolca, ve Korece bulunuyor.

Hadi uyan
S-Voice sesli komutun biraz daha ilerisinde. Mesela telefona “Hadi uyan” diyerek komut vermeye başlayabiliyorsunuz. Bu komutu değiştirme imkanınızda var. Galaxy S3, sizden komut almak için sürekli uyanık durumda. Komut sözcüğünü söylediğinizde “Sizin için ne yapabilirim?” diyerek dinlemeye geçiyor. Gelen çağrıları telefona elinizi sürmeden cevaplayabilir veya reddedebilirsiniz. Sabahın köründe alarmınız çaldığında Galaxy S3’e alarmı birkaç dakika ertelemesini ve biraz daha uyumasına izin vermesini söyleyebilirsiniz. Fotoğraf çekmek istediğinizi cihaza söyleyin. Hatta kaç saniye sonra çekmesi gerektiğini bile söyleyebiliyorsunuz.

S3'ü Kanyon Samsung mağazasında sizler için inceledik


Yüz tanıma sistemi
Cihazın hem fotoğraf çekerken hem de çektikten sonra yüz tanıma özelliği bulunuyor. Fotoğraf çekimi yaparken insan yüzlerini algılıyor ve buralara otomatik netleme yapıyor. Çektiğiniz bir fotoğrafta ise insan yüzlerini algılıyor ve rehberinizdeki bir kişi ile eşleştirmenizi istiyor. Bir kere eşleştirme yaptığınızda artık fotoğraflarınıza bakarken o kişi ile ilgili tüm sosyal etkileşimlere ulaşabiliyorsunuz.

Gerçek akıllı arama
i9300 Galaxy S3 sensörlerle dolu benzersiz bir cihaz. Galaxy S3 tanıtımında gösterildiği gibi cihaz ile mesaj yazarken telefonu kulağınıza götürürseniz hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan mesaj yazdığınız kişiyi aradığını göreceksiniz. Akıllı bekleme özelliği ile telefon sizi gözünüzden tanıyor diyebiliriz. Ekranda açık olan sayfayı görür ve duruma göre ekranı hiç kapatmaz. Mesela bir doküman görüntülüyorsanız ekran ışığı sürekli açık kalır. Diğer telefonlarda olduğu gibi ekran ışığını açık tutmak için belirli aralıklarla ekrana dokunmanıza gerek kalmaz. Galaxy S3’ün ön kamerası sizi sürekli izler. Ortam ışığına göre ekran parlaklığı ayarlanır.

S3'ü Kanyon Samsung mağazasında sizler için inceledik


Telefonunuz asistanınız gibi
Diyelim ki bir ihtiyacınızı gidermek için telefonunuzdan kısa bir süre uzakta kaldınız. Geri döndüğünüzde, olmadığınız sırada gelen çağrılar ve mesajlarla ilgili size sesli olarak bilgilendirme yapabiliyor. NFC özelliği Galaxy S3’de S-Beam olarak isimlendirilmiş. Belgelerinizi, rehberinizdeki kayıtlarınızı, resimlerinizi, videolarınızı ve müzik parçalarınızı herhangi bir işlem veya onay gerektirmeden bu özelliği destekleyen cihazların arka kısımlarını birbirine değdirerek aktarabilirsiniz. AllShare Play özelliği ile cihazınızın içeriğini DLNA desteği sunan diğer cihazlarla paylaşabilirsiniz. Yani resimlerinizi bilgisayarınıza aktarmadan bilgisayarınızdan görüntüleyebilirsiniz. Aynı şekilde diğer cihazlarınızdaki içeriği de Galaxy S3’den görüntüleyebilirsiniz. AllShare Cast desteği ile telefonun ekranını direkt olarak daha büyük bir ekrana veya televizyonunuza aktarabiliyorsunuz. Oyun oynadığınız sırada bunu yaparsanız telefonunuz artık bir oyun kumandası halini alıyor.

S3'ü Kanyon Samsung mağazasında sizler için inceledik


Ekranı ikiye ayırma
Galaxy Note cihazında gördüğümüz ekranı ikiye bölme özelliği Galaxy S3’de de var. Yani ekranı ikiye bölerek ekranın bir yarısından e-posta yazabilir diğer yarısında da herhangi bir dökümanı görüntüleyebilirsiniz. Yada cihazın özelliklerini bize anlatmak için yanımızda bulunan görevli gibi bir tarafta video izlerken diğer tarafta fotoğraflarınıza bakabilirsiniz. Bir tarafta video izlerken diğer tarafta neden fotoğraflara bakmak isteyelim ki :)

Kamera ve Video
Galaxy S3 ile fotoğraf çekmek de çok özel bir deneyim yaşamanıza neden oluyor. Kamerada bulunan gülücük yakalama ve göz kırpma modları, fotoğraf karesi içerisinde bulunan insan yüzlerini tanıyarak onlar gülmeden çekim yapmaz. Aynı şekilde gözleri kapalı olan biri varsa siz deklanşöre bassanız dâhi yine çekim yapmaz.

Samsung Galaxy S 3Samsung i9300 Galaxy S3 özellikleri:
  • 70.6 x 136.6 x 8.6 mm boyutlarında, 133 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16777216 renkli, 720 x 1280 px ekran
  • 16 GB / 32 GB / 64 GB dahili hafıza
  • 8 MP kamera, Otomatik netleme
  • 3G, 4G, Wireless, Wifi Hotspot, Wifi Direct, GPS
  • Google Android 4 ICS işletim sistemi
  • 4.8 inç HD Super AMOLED ekran

Samsung Galaxy S 3 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 30.05.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler