Galaxy Note 7'nin yeni bataryası Tayvan'dan

Galaxy Note 7'nin yeni bataryası Tayvan'dan

Çıkarılabilir akıllı telefon pillerinden gömülü paketlere geçişte geç kalan Samsung SDI, mobil bölümün en kritik ürünlerinden birinde fiyaskoya neden oldu. Rakiplerinin aksine çıkarılamayan batarya tasarımlarında tecrübesiz olan firmanın acemiliği Galaxy Note 7 için mükemmel başlayan satışları bıçak gibi kesti. Zarar tespiti yapan ve marka güvenilirliğini korumak adına dünya genelinde milyonlarca ürünü kapsayan bir geri alım başlayan Samsung, yeni telefonlar için tedarik zincirine iki yeni isim ekledi.

Tayvan merkezli ekonomi gazetesi EDN, Note 7'nin batarya tedariğinin %70'inden sorumlu Samsung SDI yerine iki Tayvanlı üreticinin zincire dahil edildiğini yazdı. Dynapack ve Simplo adındaki teknoloji firmaları, üretilecek yeni Galaxy Note 7'ler için batarya tedariğinde görev alacak. Çin'de satılacak ürünlere tedarik sağlayan Amperex'in %30'luk payını artırmış olması da kuvvevtle muhtemel.

Eylül sonuna kadar 6 milyon satış yapması beklenen Note 7, eğer geri alım sonucu ortaya çıkan ürün ihtiyacını zamanında karşılayabilirse 2016 dördüncü çeyreğine sorunsuz bir şekilde girebilir. Ancak yarın tanıtılacak olan iPhone 7 ve 7 Plus, Samsung'un avantajına olan şu günleri büyük bir krizle heba etmesiyle tüketicini tabanını daha da genişletmiş oldu. Ekime kadar işleri yoluna sokmayı planlayan Koreli üretici bakalım ilk satış hedeflerinin ne kadarını gerçekleştirebilecek.



Eklenme tarihi: 6.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler