Galaxy Note 7 seri üretimi durduruldu

Galaxy Note 7 seri üretimi durduruldu

Eylül ayı başında ortaya çıkan Galaxy Note 7 batarya sorunu Samsung'un başını ağrıtmaya devam ediyor. Dünya genelinde 2,5 milyon cihaz için toplatma kararı çıkardıktan sonra birkaç hafta önce "güvenli" ürün değişimine başlayan teknoloji devi, dördü ABD'de ve biri Tayvan'da olmak üzere toplam beş güvenli üründe daha müşterilerini batarya patlamasıyla tehlikeye soktu. İkinci bir toplatma kararı henüz açıklanmış olmasa da Note 7'nin bazı pazarlardan resmen çekileceği konuşulmaya başladı.

ABD'de dört büyük operatörün satışına son verdiği Note 7, Güney Koreli haber ajansı Yonhap News tarafından yayımlanan rapora göre kısmi seri üretim durdurma önlemiyle karşı karşıya. Küresel pazarda satılan Note 7'lerin üretildiği Vietnam'daki fabrikada üretimi geçici olarak durduran Samsung, Güney Kore ve Çin'de ise üretimi sürdürüyor. Fakat bu fabrikaların bulunduğu bölgeye ürün tedariği için faaliyet göstermesi, diğer pazarlarda Note 7'nin geçici de üretimden kalkması anlamına geliyor.

X-ray taramasıyla kontrol edilen ve yeni batarya paketleriyle donatılan güvenli Note 7'lerin önceki ürünlerle aynı sebepten dolayı mı patladığı bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde ikinci toplatma kararını açıklaması beklenen sektör liderinin bu mükemmel telefonu belki de rafa kaldırabileceği ifade ediliyor. Tüketici nezdinde güven kaybeden firma, satış kaybını telafi etmek adına Galaxy S8 projesine yatırımlarını ciddi oranda artıracaktır.



Eklenme tarihi: 10.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler