Galaxy Note 7'nin batarya problemi hakkında ilk resmi açıklama

Galaxy Note 7'nin batarya problemi hakkında ilk resmi açıklama

Güney Kore'de bazı Note 7'lerin şarj olurken patladığı haberleri, büyük ilgi gören telefon-tablet melezi için giderek büyüyen bir kriz haline geldi. Uzak Doğulu kaynaklar ve Reuters tarafından yayımlanan raporlarda, Galaxy Note 7 dağıtımının Güney Kore için durdurulduğu bilgisi verilmişti. Bugüne kadar sessizliğini koruyan firmadan ilk resmi açıklama geldi.

Konuyla ilgili incelemeler yaptığını doğrulayan Samsung, ilerleyen günlerde problemin giderilmesi için somut adımlar atacağını belirtti. Bataryadan kaynaklanan problemin vuku bulmasından sonra piyasa değeri 7 milyar dolar civarında kayba uğrayan Samsung, patlayan telefonlar için pil tedarikçisi Korea ITM Semiconductor firmasını suçluyor.

Gizli kalmayı tercih eden şirket içerisinden kaynaklar, sorunlu cihaz sayısının toplam satılan ürünlerin %0,1'inden daha az olduğunu iddia ediyor. Belçika ve Sırbistan'dan satışın durduğu yönünde geribildirimler geldiği, ancak Çin pazarında satış faaliyetlerinin aksamaya uğramayacağı belirtiliyor. Pil değişimiyle çözülebilecek problemin tüketicileri etkilememesi adına bazı bölgelerde cihaz değişimi de gündemde.



Eklenme tarihi: 2.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler