Galaxy Note 6 USB Type-C portlu ilk Samsung telefonu olabilir

Galaxy Note 6 USB Type-C portlu ilk Samsung telefonu olabilir

Mobil pazarın geçtiğimiz yıl tanıştığı yeni USB konnektör tasarımı USB Type-C, çift taraflı kullanım imkanı, küçük ve ince tasarımı, birden fazla veri standardını tek portta taşıyabilmesi ve yüksek enerji/veri alışverişi gerçekleştirebilmesi sayesinde yeni nesil cihazların vazgeçilmezi olmaya doğru gidiyor. Peki şimdiye kadar LeEco (LeTV), OnePlus, HTC, Huawei ve LG telefonlarda gördüğümüz USB-C ne zaman Samsung telefonlara girecek?

Yeni USB konnektörünün Samsung tarafından benimsenmesi, firmanın sektör lideri olması açısından büyük ehemmiyete sahip. Geçen sene Galaxy S7'nin USB-C akımına dahil olacağını ileri süren Sammobile, bugün yeni bir Samsung amiral gemisi için söylenti haberi yayımladı.

Kaynaklarından aldığı bilgiler ışığında Galaxy Note 6 olarak bilinen Koreli üreticinin 2016 model telefon-tablet melezinde USB Type-C porta yer verileceğini iddia eden güvenilir kaynak, USB 3.1 standardının desteklenip desteklenmeyeceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı. Daha önce Galaxy Note serisinin üçüncü telefonuyla micro-B portu üzerinden USB 3.0 standardına destek sunan Samsung, bu defa yine yeni bir konnektör ve veriyolu standardıyla Note tüketicilerinin karşısına çıkabilir.

USB Power Delivery 2.0 özelliğiyle yüksek hızda enerji aktarımına imkan sağlayan USB 3.1 protokolü, 10 Gbit veri aktarma hızı ve 100 watt'a kadar güç iletimine destek sunabiliyor. Mobil cihazlar için USB 3.1'in hızlı şarj konusunda çıtayı yukarı taşıması ümit ediliyor.



Eklenme tarihi: 2.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler