Samsung Galaxy Note 6'nın çıkış tarihi bilgisi internete sızdı

Samsung Galaxy Note 6'nın çıkış tarihi bilgisi internete sızdı

Teknoloji haber platformlarının en güvenilir bilgi kaynağı Evan Blass, Twitter hesabından yine çok önemli bir sızıntıya imza attı. Kaynak, Samsung'un önümüzdeki yaz duyurması beklenen Galaxy Note 6 telefonunu ne zaman satışa sunacağını ortaya çıkardı. Gün içerisinde medyaya yansıyan bir başka iddia, @evleaks'ın sızıntısını doğruladı.

Amerikalı operatörlerle ilişkili kaynaklara sahip olan Evan Blass, Note 6'nın 15 Ağustos tarihiyle başlayan ağustosun üçüncü haftasında ABD'de tüketiciyle buluşacağını ileri sürdü. Bugün konuyla ilgili bir başka sızıntıya imza atan Sammobile.com ise, altıncı nesil Galaxy Note telefonu için üretici yazılımı geliştirme çalışmalarının başladığını bildirdi.

Bir mobil cihaz projesinde üretici yazılımının geliştirilmeye başlaması, aynı zamanda donanımsal çalışmaların son bulduğu anlamına geliyor. Yani Samsung, yaklaşık 6-7 aydır aktif olarak üzerinde çalıştığı tahmin edilen Note 6 projesinde donanım kısmını geride bırakıp yazılımsal test sürecine geçiş yapmış durumda. Sitenin kaynakları, geliştirilen yazılımın N930FXXU0APE1 yapı numarasına sahip olduğunu bildiriyor. Daha önce Note 6'nın model numarası da N930F olarak internete servis edilmişti.

5,8 inçlik Super AMOLED ekran, Snapdragon 823 çipset/ işlemci hızı artırılmış Exynos 8890, 6 GB RAM, 12 MP arka, 5 MP ön kamera ve 4000 mAh kapasiteli pile sahip olması beklenen Note 6, muhtemelen Android N işletim sistemiyle satışa çıkacak.



Eklenme tarihi: 12.05.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler