Galaxy Note 5 USB 3.1 destekli USB Type-C portuyla donatılacak

Galaxy Note 5 USB 3.1 destekli USB Type-C portuyla donatılacak

Galaxy Note 5, muhtemelen Samsung'un bu yılki ikinci büyük telefon tanıtımı olacak. Eylülde IFA 2015 fuarında sergilenecek olan telefonun yeni USB Type-C portuyla dikkat çekmesi bekleniyor. Daha önce birkaç kaynak tarafından dile getirilen bu port değişikliği son olarak Çin medyasına yansıdı.

Zol.com.cn'nin hem kendi kaynakları hem de Sina Weibo üzerinden paylaşımlarda bulunan Samsung çalışanlarına dayandırdığı haberine göre, Note 5'in veriyolu tercihi USB-C'den yana olacak ve yeni USB 3.1 protokolüne tam destek sunacak. 10 Gbps veri aktarımı, USB Power Delivery 2.0 ile 100W güç girişi ve çift taraflı kullanıma müsait küçük boyutlu kablo ucu gibi avantajları beraberinde getirecek olan bu değişiklik, ilk kez cihazın iki sene evvel piyasaya sürülen selefi Note 3 ile denenmişti.

2013'te USB 3.0 micro-B portuyla USB 3.0 standardına geçiş yapmayı uman Güney Koreli üretici, Note 3 ve Galaxy Round modellerinden sonra bu büyük portu kullanmayı bırakmıştı. Ancak USB Type-C ile port yenileme fırsatını kaçırmak istemediği düşünülen Samsung'un yeni port avantajını elde edecek ilk serisi Galaxy Note olacak.

Note 5'in diğer teknik özellikleri arasında 2K Super AMOLED ekran, sekiz çekirdekli Exynos 7422 çipset, 3/4 GB LPDDR4 RAM, UFS 2.0 standardını benimseyen ultra hızlı bir dahili bellek ve 4100 mAh pilin yer alacağını ileri süren Uzak Doğu medyası, ürünün Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemiyle satışa çıktıktan sonra Android M güncellemesi alacağını iddia ediyor.



Eklenme tarihi: 11.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

Murat DİNÇ - 14.06.2015 23:05:00
Evet bu çok iyi bir gelişme, ben şu an note 4 kullanıyorum ve ne yazık ki USB 3.0 bile desteklemiyor.
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler