Galaxy Note 5, Ultra HD çözünürlüklü bir AMOLED ekran kullanacak

Galaxy Note 5, Ultra HD çözünürlüklü bir AMOLED ekran kullanacak

2014 sonunda düzenlediği bir analiz gününde gelecek teknolojilerinden bahseden Samsung, Ultra HD çözünürlüklü akıllı telefon ekranlarına ilk kez o etkinlikte değinmişti. Ardından 2015 başında ilk LPDDR4 mobil sistem belleklerini duyuran teknoloji devi, bu konuyla alakalı basın açıklamasında da yıl sonuna doğru piyasaya süreceği Ultra HD telefonlarında yeni nesil LPDDR4 RAM çiplerine ihtiyaç duyduğunu ifade etmişti. Bugün nihayet UHD telefon ekranları hakkında yeni detaylar elimize ulaştı.

Pek tutarlı bir bilgi kaynağı olmasa da Samsung hususunda birkaç sızıntıya imza atan PhoneArena sitesi, bugün yayımladığı bir haberde UHD ekranlara ait birkaç bilgi paylaştı. Galaxy Note 5 ve ikinci nesil Note Edge telefonlarının Samsung tarafından sözü edilen UHD cihazlar olduğunu ifade eden kaynak, Note 5'te 5,89 inç ve Note Edge'de ise 5,78 inç büyüklüğünde Super AMOLED panellerin kullanılacağını ileri sürdü.

Eğer Samsung iki kez resmen dile getirdiği ürün planlamasından vazgeçmezse 3840 x 2160 piksel çözünürlükle Note 5, 748 ppi piksel yoğunluğuna ulaşarak mobil sektörde yeni bir rekora imza atmış olacak. Henüz televizyon ve bilgisayarlarda dahi sektöre tam nüfuz sağlayamamış bir çözünürlük standardını birkaç inçlik telefonlara entegre etmek, zaten ancak Samsung gibi bir teknoloji üreticisi tarafından hayata geçirilebilir. Ancak sözü edilen telefonların bu kadar yüksek çözünürlüklü bir paneli nasıl idare edeceğini kestirmek güç.

Ağustosta seri üretime girecek olan Ultra HD paneller, muhtemelen Samsung'un grafik birimi yenilenmiş yeni bir Exynos 7 Octa çipiyle beslenecek. Bu görev için en uygun GPU'nun ARM Mali T880 olduğuna şüphe yok. Eylülde organize edilecek IFA 2015 fuarında tanıtılacak olan Note 5 ve Note Edge'nin şimdiden merak uyandırdığını söyleyebiliriz. Yeni gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 9.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler