Samsung Galaxy Note 5'in kod adı ve model numarası ortaya çıktı

Samsung Galaxy Note 5'in kod adı ve model numarası ortaya çıktı

Yeni amiral gemi telefonları Galaxy S6 ve S6 edge'yi piyasaya süren ve sızıntı dünyasının gündeminden düşen Samsung, her sene olduğu gibi sızıntı rutinini bozmadan ilerlemeye devam ediyor. Yaz döneminin yaklaştığı şu günlerde sonraki Galaxy Note telefonundan ilk haberler gelmeye başladı.

Bir IMEI veritabanında listelenerek internet aileminde ilk defa görünen Galaxy Note 5, N910 modelli selefinin numaralandırma sistemini kullanmayı sürdürecek. N920F olarak küresel piyasaya sunulması beklenen Note 5, büyük ihtimalle tıpkı S6 ve S6 edge gibi tek çipset sürümünden oluşacak. Zira halihazırda Samsung'un 14 nanometre 3D FinFET tasarımlı Exynos 7420 yongasına yaklaşabilen bir başka çipset ortaya çıkmadı. Note 5'te bu çipin güncellenmiş bir versiyonuna yer verilmesi bekleniyor.

Ultra HD ekranlı ilk akıllı telefon olması beklenen Galaxy Note 5, LPDDR4 belleği ve daha güçlü bir GPU ile bu çözünürlük standardının mobil endüstrideki öncüsü olacak. Samsung'un Project Noble kod adıyla geliştirdiği telefon, IFA 2015'te tanıtılıp eylül-ekim aylarında dünya genelinde satışa çıkarılacak.



Eklenme tarihi: 30.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler