Samsung Galaxy Note 5'in yeni prototip görüntüleri ortaya çıktı

Samsung Galaxy Note 5'in yeni prototip görüntüleri ortaya çıktı

Önümüzdeki hafta New York'ta tanıtılacak olan Samsung'un yeni telefon-tablet melezi bir kez daha görüntülendi. Bu kez prototip görüntüleri Droid-Life sitesi aracılığıyla internete sızdırıldı. Önceki sızıntılarda görmediğimiz yazılım ve donanım detaylarını gün yüzüne çıkaran görseller, eski Galaxy Note telefonlarında olup yeni Note'de kullanılmayacak olan fonksiyonları da büyük ölçüde doğrulamış oldu.

5,66 inç QHD ekranlı Galaxy Note 5, tıpkı yılın ilk yarısında piyasaya sürülen Galaxy S6 telefonları gibi alüminyum gövde ile ön ve arkası camla kaplı yeni tasarım anlayışını kullanacak. Önceki nesil cihazlara kıyasla daha lüks bir dizayna geçiş beraberinde fonksiyonel daralmayı da getiriyor. Çıkarılabilir pil, hafıza kartı yuvası ve S Pen kaleminin elle çıkarılabilme imkanı artık yeni cihazla mümkün değil. S Pen için daha önce patentlediği otomatik çıkarma mekanizmasını benimseyen Samsung'un dijital kalem teknolojisine yatırım yapmaya devam etmesi Note 5'in tek sevindirici yanı.

Geniş ekranlı telefonlarını elde kolay tutulur hale getirmekte ustalaşan Koreli üretici, Note 5'te kavisli arka yüzey tasarımına geçiş yaparak bir kez daha melez telefon kategorisinin en ergonomik cihazını ortaya çıkarmış görünüyor. Note 5'in en büyük eksiği ise, USB Type-C gibi seleflerine donanımsal üstünlük sağlamasına olanak tanıyacak yeni nesil mobil teknoloji unsuruna sahip olmaması.

4 GB LPDDR4 RAM, 32/64/128 GB hafıza seçenekleri, 16 MP arka, 5 MP ön kamera, kablosuz şarj desteği ve 3000 mAh kapasiteli bir pile sahip olduğu ileri sürülen Galaxy Note 5, 13 Ağustos'ta resmiyet kazanacak. Telefonun kavisli OLED ekrana sahip S Pen'siz sürümü Galaxy S6 edge+ adıyla piyasaya sürülecek.



Eklenme tarihi: 4.08.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler