Galaxy Note 5'in ultra ince ISOCELL kamera sensörü duyuruldu

Galaxy Note 5'in ultra ince ISOCELL kamera sensörü duyuruldu

Son yıllarda amiral gemi telefonları için kamera sensörü üretimine büyük ilgi gösteren Samsung, önümüzdeki ay tanıtacağı Note serisi telefona yönelik ana kamera çipini resmen duyurdu. Firmanın sensör üzerindeki görüntü birimleri arasında renk değişimini önleyerek düşük ışıkta dahi gerçekçi renkler sunmayı başaran ISOCELL teknolojisinden gücünü alan S5K3P3 adlı CMOS sensör, ultra ince yapısı sayesinde yeni nesil ince telefonlardaki kamera çıkıntısı problemine çözüm getirecek.

16 MP çözünürlüklü donanım, 1 mikronluk piksellere sahip olmasına rağmen 1,12 mikron pikselli birinci nesil ISOCELL kameralarıyla aynı düzeyde performans ortaya koyabiliyor. 1 mikron kategorisinde çığır aşan bu çiple hem performans hem de incelikten ödün verilmemiş oluyor.

Selef kamera modüllerinden %20 daha ince tasarlanan S5K3P3, 5 milimetrenin altındaki kalınlığıyla iPhone 6 ve Galaxy S6 gibi zarif cihazlardaki arka kamera çıkıntılarına son vermeyi amaçlıyor. Bugünden itibaren Samsung System LSI müşterilerine örneklenmeye hazır olduğu bildirilen yeni nesil ISOCELL kamera çözümünün ilk olarak Samsung Mobile'nin Galaxy Note 5 telefonunda kullanılacağı tahmin ediliyor. Cihazın prototip görüntülerindeki S6'ya kıyasla daha pürüzsüz arka yüzeyi bu tahmini doğruluyor.



Eklenme tarihi: 29.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler