Galaxy Note 5 ve S6 edge Plus hakkında yeni detaylar

Galaxy Note 5 ve S6 edge Plus hakkında yeni detaylar

Sammobile sitesi, gerek Galaxy Note 5 gerekse Samsung'un üçüncü Edge telefonu S6 edge Plus hakkında geliştirme aşamasından bu yana önemli detaylar paylaşıyor. Cihazların final seviyeye ulaştığı bilgisini veren güvenilir kaynak, son raporunda her iki telefonun da nihai teknik özelliklerini okuyucularıyla paylaştı.

Her iki telefonun da 5,67 inç büyüklüğünde Quad HD (2560 x 1440 piksel) Super AMOLED ekranla donatılacağı ifade edilirken kasa yapısına dair üzücü bir bilgi aktarıldı. Tıpkı Galaxy S6 ve S6 edge gibi cam arka yüzeye sahip olacağı öğrenilen Note 5, büyük ihtimalle microSD kart desteği ve çıkarılabilir pil imkanlarından yoksun olarak piyasaya sürülecek.

Note 5'in diğer teknik detayları arasında 64-bit sekiz çekirdekli işlemciye sahip Exynos 7422 çipset, LPDDR4 RAM, UFS 2.0 dahili bellek ve Shannon LTE modemini kapsayan sektörde bir ilk ePoP paket çip tasarımı yer alıyor. Cihazın iç yapısındaki bu büyük değişim, Note 5'e enerji tüketimi ve kasa içerisinde alandan tasarruf sağlamak açısından büyük avantaj sağlayacak.

Geçen seneki Note Edge telefonunun yerine Galaxy S6 edge Plus ile telefon-tablet segmentini esnek ekran teknolojisiyle buluşturmayı amaçlayan Güney Koreli üretici, üçüncü Edge çözümünde Qualcomm'un altı çekirdekli Snapdragon 808 çipi, 16/5 MP kameralar ve 3000 mAh pil kullanacak. Her iki cihazını da eylüldeki IFA 2015 fuarında tanıtacağı tahmin edilen Samsung'un sene başında ipuçlarını verdiği 4K Ultra HD ekranlı telefonunun ise protitip aşamasından final seviyeye çıkarılmadığı ifade ediliyor.



Eklenme tarihi: 8.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler