Samsung Galaxy Note 5'in teknik özelliklerinden ilk detaylar

Samsung Galaxy Note 5'in teknik özelliklerinden ilk detaylar

Sonbaharın vazgeçilmez akıllı telefonu Galaxy Note 5, ilk teknik detaylarıyla tüketicilerin beğenisine sunuldu. Sammobile.com'dan gelen verilere göre, henüz donanım özellikleri kesinleşmemiş olan beşinci nesil Note telefonuna daha uygun fiyatlı bir Note Edge modeli eşlik edecek.

İlk Ultra HD telefonunu bu yıl piyasaya süreceğine dair ipuçları verse de resmi bir açıklamada bulunmayan Samsung, halihazırda Note 5 telefonunu 2K ve 4K Super AMOLED ekranlarla test ediyor. 4K çözünürlüklü bir AMOLED ürettiğine göre final cihazda kullanması kuvvetle muhtemel olan Koreli üretici, ayrıca daha yüksek frekansta çalışan Exynos 7422 yongasını test aşamasında kullanıyor. Bunun dışında detayları saklı kalan Exynos 7430'un bazı prototiplerde mevcut olduğunu bildiren kaynak site, bu çipsetin nihai üründe kendine yer bulmasına pek ihtimal vermiyor.

Şubatta mobil RAM ve dahili hafıza çipini bir araya getiren ilk ePOP çözümünü duyuran Samsung, Note 5 ile mobil RAM, NAND flaş hafıza, kablosuz teknoloji modemi, CPU ve GPU'yu kapsayan türünün ilk örneği bir ePOP çipi kullanacağı iddia ediliyor. Gerek enerji tüketimi gerekse cihaz içerisinde alandan tasarruf sağlayacak olan bu bileşik çip, cihaz 4K Ultra HD çözünürlük standardını benimsemesi halinde büyük ihtimalle ARM'nin Mali-T880 GPU'sunu beraberinde getirecek. Zira piyasada bu denli yüksek çözünürlüklü bir ekranı uygun şartlarda çalıştırabilecek tek grafik birimi Mali-T880 olacaktır.

Note 5'in yanı sıra Note Edge 2 için de çalışmalarını sürdüren Samsung'un bu defa Note 5'in kavisli ekrana sahip versiyonunu üretmek yerine daha uygun fiyatlı bir cihaz geliştirdiği iddia ediliyor. 5,4/5,5 inçlik Super AMOLED ekran, altı çekirdekli Snapdragon 808 çipset, 16 GB hafıza, 16 MP OIS destekli kamera ve S Pen kalemiyle adeta LG G4 modeline göz kırpan telefon, tıpkı S6 edge gibi her iki kenarından da bükülmüş bir plastik tabanlı OLED ekranla donatılacak.

Öte yandan yuvarlak ekranlı akıllı saat projesinde sessizce sona yaklaşan tecrübeli üreticinni Orbis kod adlı Gear A saatini iki Note telefonunu sergileyeceği IFA 2015'te dünyaya tanıtması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 7.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler