Samsung, 2015'te 4K Ultra HD OLED ekran üretimine başlayacak

Samsung, 2015'te 4K Ultra HD OLED ekran üretimine başlayacak

OLED ekran teknolojilerinin öncüsü Samsung, birkaç yıl önce yaşadığı darboğazı tamamıyla geride bırakmış görünüyor. Br zamanlar yeni ekran çözünürlüğü standartlarına LCD üreticileri kadar kolay adapte olamayan şirketin panel üretiminden sorumlu kanadı artık ekran endüstrisine yön verir konumda. Geliştirdiği lazer tabanlı yeni üretim ekipmanları ve daha gelişmiş organik materyaller sayesinde küçük ölçekli panellerde 600 ppi sınırına kolaylıkla ulaşılabilmişti. Hızla yayılan yeni raporlar, tecrübeli üreticinin bununla yetinmeyeceğini gösteriyor.

Henüz LCD imalatçılarından 4K Ultra HD çözünürlük standardıyla ilgili kesin bir açıklama gelmezken, Samsung'un geçen sene analistlere yaptığı duyuruyla 2015 için Ultra HD'yi hedef belirlediği öğrenilmişti. Yeni ortaya çıkan iddiaya göre, Samsung Display, 2015'te 5,9 inç büyüklüğünde ve 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü bir panelin üretimine başlayacak. Galaxy Note 5'e eşlik edecek olan bu son teknoloji Super AMOLED ekran, aynı zamanda 747 ppi dolaylarında bir piksel yoğunluğuna ulaşılacağı anlamına geliyor.

Bu yıl 5,2 inçten (DROID Turbo/Moto Maxx) 5,9 inçe kadar (Nexus 6) çok çeşitli boyutlarda Quad HD (2560 x 1440 piksel) OLED panel üreten Samsung'un ulaştığı en yüksek yoğunluk 565 ppi oldu. Bunun yanında artık daha uzun ömürlü, daha parlak, daha doğru renkler üretebilen, daha geniş renk üretim yelpazesine sahip daha ince ve dolaylı olarak daha az yansıma yapan OLED ekranlar karşımıza çıkıyor. OLED türünün son örnekleri, 2013 itibarıyla pazardaki lider teknoloji sınıfının her yönüyle LCD'leri geride bırakmayı başaran organik LED'ler olduğunu ezici bir üstünlükle ortaya koymuştu. 2015'te bu üstünlüğün giderek artacağı tahmin ediliyor. Muhtemelen kuantum tanecikli aydınlatma filtreleriyle OLED türüne yakın renk üretimi sağlaması amaçlanan sıvı kristal paneller de üst kaçınılmaz OLED-LCD değişimini önleyemeyecek.



Eklenme tarihi: 7.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler