Samsung Galaxy Note 4 ekimde Türkiye'de

Samsung Galaxy Note 4 ekimde Türkiye'de

Bu cuma ülkemizde satışına başlanacak olan iPhone 6 ve iPhone 6+, geniş ekranlı yapısını büyük ölçüde Samsung'un Galaxy Note serisine borçlu. 5 inç telefon kategorisinin en büyük cihaz ailesi olan Note, son üyesiyle önümüzdeki cuma Güney Kore ve belki de en önemlisi devasa Çin pazarında satışa çıkacak. Apple'nin bürokrasiye takılan iPhone 6 çıkışı, firmayı dünyanın en büyük mobil pazarına girmekten alıkoyuyor. Ancak Samsung için tanıtım faaliyetlerine resmi duyuru öncesi başladığı Çin pazarı anavatanından sonraki en güçlü olduğu topraklar anlamına geliyor. Koreli lider telefon üreticisinin ilk ay için 15 milyon Galaxy Note 4 hedefi koymasındaki öngörü de gücünü Çin pazarının bu durumundan alıyor. Geçen sene Note 3, ilk ayında 10 milyonluk bir performans göstermişti.

26 Eylül tarihi itibarıyla ilk kez piyasaya sürülecek olan dördüncü nesil Galaxy Note telefonu, Samsung'dan gelen son açıklamaya göre, ekim ayı sonuna kadar toplam 140 ülkeye giriş yapmış olacak. Bir ayda tüm dünyayı saracak olan Note 4, başta ABD ve Çin olmak üzere birçok bölgenin büyük operatörleri aracılığıyla anlaşmalı olarak satın alınabilecek. Bu ülkelerden biri de Türkiye olacak. Tıpkı geçen yıl Galaxy Note 3 dağıtımında olduğu gibi yeni Note telefon-tablet melezi de çıkışının ilk günlerinde ülkemizde satışa çıkarılmış olacak. Fiyat konusunda önceki yıl belirlenen 2.199 TL seviyesinin bu sene de korunacağını umuyoruz. Ancak yükselen döviz kuru hasebiyle yerli dağıtımcıların bir basamak yukarı çıkması olası görünüyor.

IFA 2014 fuarında tanıtılan Galaxy Note 4'ün başlıca teknik detayları şöyle; 5,7 inç Quad HD Super AMOLED ekran, 64-bit sekiz çekirdekli işlemciye sahip Exynos 5433 çipset, 3 GB LPDDR3 RAM, 16 MP optik görüntü sabitleyicili kamera, 3,7 megapiksel ön kamera, 3.220 mAh pil ve TouchWiz Clean UI arayüzlü Android 4.4 KitKat işletim sistemi.



Eklenme tarihi: 24.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler