Galaxy Note 4, Qualcomm'un Snapdragon 805 çipsetiyle donatılacak

Galaxy Note 4, Qualcomm'un Snapdragon 805 çipsetiyle donatılacak

Exynos ürünleriyle mobil çipset pazarının en büyük isimleri arasına katılan Samsung, buna rağmen 4G LTE destekli telefonlar söz konusu olduğunda diğer tüm üreticilerde olduğu gibi Qualcomm çözümlerine mahkum durumda. Onlarca kablosuz iletişim teknolojisini tek bir yongada toplayarak 4G cihazların vazgeçilmezi haline gelen Amerikalı fabrikasız yarı iletken devinin ZDNet tarafından yayımlanan son tedarik raporuyla Galaxy Note 4'ün de çip sağlayıcısı olacağı kesinleşmiş oldu.

2,5 GHz saat hızındaki dört çekirdekli Krait 450 işlemci ve Adreno 420 grafik işlemciye sahip Snapdragon 805 yongasından gücünü alacağı kesinleşen Note 4, bu yılın en güçlü telefonlarından biri olacak. Yoğun üretim faaliyetlerine rağmen bir ayda 5 milyon satan Galaxy Note 3 gibi melez aygıtın halefine tedarikçi olarak yazılan Qualcomm, üstelik bu anlaşma için Samsung'a en az 10 dolarlık bir fiyat indirimi de yapmış. Snapdragon 801'in yaklaşık 40 dolar maliyete sahip olduğu göz önünde bulundurulduğunda, çift haneli bir fiyat indirimi endüstride az rastlanacak bir hamle olmuş. Bu büyük indirim, yüklü çip alımından veyahut Qualcomm'un üretim için Samsung fabrikalarını da kullanıyor oluşundan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Son iki yıldır en kötü mali çeyreğini geride bırakan Samsung için bu çip indirimi, kuşkusuz daralmaya başlayan nakit akışını dengelemesi adına büyük önem taşıyor. Bu hamle Samsung'u sevindirirken, bir diğer Qualcomm müşterisi LG'yi kızdırmışa benziyor. Tüm yeni çözümlerinde Qualcomm yonga kullanarak güçlü bir iş ortaklığı kurduklarını gerekçe gösteren Seul merkezli üretici, kendi cihazları için benzer indirimler yapılmamasından şikayetçi. Nihayetinde Samsung Galaxy Note 4'ün üretim maliyeti düşmesine rağmen işlem/grafik performansı yükselmiş, LG ile Qualcomm'un arası açılmış oldu.



Eklenme tarihi: 8.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler