Galaxy Note 4'ün teknik özellikleri detaylandı

Galaxy Note 4'ün teknik özellikleri detaylandı

Önümüzdeki perşembe düzenlenecek büyük Galaxy Premier 2014 etkinliği öncesinde, Samsung'un yeni nesil telefon-tablet melezine dair önemli detaylar ortaya çıktı. Sammobile.com'un haberine taşıdığı son gelişmeler, firmanın 20 nm üretim süreci teknolojisiyle yeni bir Exynos yongası üretmeye hazırlandığını gözler önüne serdi. Bu nedenle S4 Advance benzeri bir cihaz olacağı bildirilen G906'ın ertelendiği belli oldu ve Samsung'un yakında çıkacak üst düzey diğer telefonları da netleşti.

Güney Koreli operatörler için 300 Mbps veri indirme hızına ulaşılabilen 4G LTE Cat.6 hizmetinden yararlanabilecek bir Galaxy S5 versiyonu geliştiren üreticinin Galaxy F konusundaki çalışmaları henüz gizliliğini koruyor. Öte yandan sonbahar döneminde çıkış yapacak Galaxy Note 4 dair yeni teknik detaylar gün yüzüne çıkarıldı. Şimdilik ekran boyutu bilinmeyen Quad HD (2560 x 1440 piksel) çözünürlüklü bir Super AMOLED ekranın eşlik edeceği yeni Note telefonu, muhtemel sıra dışı bir ürün formu benimseyecek. Şuan için cihazın yapısı hakkında birşey söylemek mümkün değil.

Sekiz çekirdekli ve muhtemelen üçüncü nesil Midgard mimarili ARM Mali-T700 serisi bir grafik işlemcinin yer aldığı Exynos 5433 çipsetten güçünü alacağı ileri sürülen Note 4, Intel'in XMM7260 model numaralı mobil iletişim çipini yapısında ihtiva edecek. Morötesi ışın sensörü, 16 MP çözünürlüklü, OIS (Optik görüntü sabitleyici) destekli Sony IMX240 kamera sensörüyle donatılacak melez aygıtta yine 2 megapiksellik bir ön kamera yer alacak.

Uluslararası versiyonu N910F model numarası ve Exynos yongayla satışa sunulacak olan Galaxy Note 4'ün bir de ABD, Güney Kore, Çin, Japonya gibi ülkelerdeki operatörler tarafından satılacak Qualcomm Snapdragon 805 çipsetli N910 versiyonu bulunacak. Geniş ekranlı telefonun resmi tanıtımı, son üç yılda olduğu gibi yine IFA tüketici elektroniği fuarında gerçekleştirilecek. IFA 2014, 5-10 Eylül tarihleri arasında Berlin, Almanya'da organize edilecek.



Eklenme tarihi: 10.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler