Samsung Galaxy Note 3 tanıtıldı

Samsung Galaxy Note 3 tanıtıldı


Galaxy Note serisinin IFA'da başlayan macerası bugün IFA 2013'te tanıtılan üçüncü telefonla devam ediyor. Samsung'un mobil operasyonlarından sorumlu yöneticisi JK Shin, Unpacked 2013: Bölüm 2 adlı Berlin'deki organizasyonda Galaxy Note 3'ü resmen basın mensuplarının beğenisine sundu.

Samsung N9000 Galaxy Note 3Tasarım konusunda iki sene önceki Galaxy S II modeline dönüş yapan Samsung, Galaxy Note 3'ün Note 2 ile aynı genişlikte kasasına daha büyük bir ekran sığdırdıklarını, kasa çerçevesi üzerine zarif desenler entegre ettiklerini ve çıkarılabilir arka kapağı suni deriden imal ettiklerini ifade ediyor. Telefon-tablet melezinin teknik özelliklerine aşağıdaki listeden göz atabilirsiniz.


  • 5.7 inçlik Full HD (1920 x 1080 piksel) Super AMOLED ekran
  • 1.9 GHz dört çekirdekli Cortex-A15 ve 1.3 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 olmak üzere toplam sekiz çekirdekli Eynos 5420 çipset (4G LTE/LTE-Advanced destekli sürümlerde 2.2 GHz hızında dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 yongada sistem çözümü)
  • 3 GB LPDDR3 RAM, 32/64 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası
  • 13 MP görüntü sabitleyicili arka, 2 MP ön kamera
  • UHD (3840 x 2160 piksel) 30fps, Full HD 60fps (Slow Motion modunda 120fps) video çekebilme kabiliyeti
  • 192 Khz, 24-bit ultra yüksek kalitede ses çıkış desteği
  • microUSB 3.0 portu ile çok daha hızlı veri aktarımı, hızlı şarj ve microUSB 2.0 uyumluluğu
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4 + Low Energy, GPS, GLONASS, NFC, kızılötesi ışın gönderen LED, MHL 2.0 portu
  • Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi

Türkiye dahil olmak üzere 4G iletişim teknolojilerinin henüz giriş yapmadığı ülkelere Samsung'un kendi ürettiği bir çipsetle gelecek Galaxy Note 3, 1.9 GHz hızında ARM Cortex-A15, 1.3 GHz Cortex-A7 işlem kümelerine ve 600 MHz hızında çalışan altı çekirdekli yeni nesil ARM Mali-T628 GPU'ya sahip Exynos "5420" 5 Octa çipsetinden gücünü alacak. Yine Samsung'un geliştirip kendi fabrikalarında ürettiği en yeni NAND hafızalar ve ultra ince 3 GB LPDRR3 sistem belleğinin entegre edildiği melez telefon, 5.7 inçlik dev ekranı ve 3.200 mAh güç ünitesine rağmen 8.3 milimetre kalınlığında, 168 gram ağırlığında dizayn edilmiş.

Galaxy Note 3, yeni nesil donanımın yanı sıra gelişmiş dijital kalem fonksiyonları, çoklu görev yetileri ve çoklumedya özellikleriyle de teknoloji basınının ilgisini çekmeyi başardı. Bir uygulamayı aynı anda iki farklı pencerede çalıştırabilme, çoklu görev ekranında pencereler arası veri alışverişi yapabilme, My Magazine ve yeni S Note uygulaması, Pen Window özelliğiyle istenilen boyutta bir çoklu görev penceresi oluşturabilme ve çok daha fazlası Note 3 kullanıcılarını bu büyük ekranı tecrübe edebilmeleri için bekliyor.

Daha sivri köşe tasarımları, metal bir parça üzerine yerleştirilen arka kamera ve flaşıyla Samsung'un iki sene önceki amiral gemi telefonunu anımsatan SM-N900 Note 3, 25 Eylül'de 149 ülkede satılmaya başlayacak. Samsung, yeni telefon-tablet karmasını piyasaya sürmeyi planladığı tüm ülkelere ekim ayı sona ermeden ulaşmayı planlıyor. Cihazın ülkemize eylül sonuna kadar giriş yapması bekleniyor.

Galaxy Note 3 satışa çıktığında siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç renk seçeneği bulunacak. Çok daha büyük bir ekran penceresine sahip S View kılıfı, cüzdan kılıf ve ünlü modacılar tarafından tasarlanmış onlarca alternatif arka kapak da Note 3 ile birlikte cihazın satışa çıkacağı ülkelerdeki tüketicilerin beğenisine sunulacak.

Samsung Galaxy Note 3 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 4.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler