Snapdragon 805'li bir Galaxy Note 3 versiyonu piyasaya sürülebilir

Snapdragon 805'li bir Galaxy Note 3 versiyonu piyasaya sürülebilir

Qualcomm'un yeni nesil amiral gemi çipseti, geçen sene kasım ayında resmiyet kazanmıştı. 2,5 GHz hızında dört çekirdekli Krait 450 işlemci, Adreno 420 GPU ve Ultra HD 4K desteğiyle gelen yarı iletken çip, aynı zamanda 20 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen yeni nesil Gobi LTE mobil iletişim modemini de bünyesinde barındırıyordu. Hafta içerisinde düzenlenen MWC 2014'te bu çözümünü sergileyen San Diego merkezli firma, Samsung ile ortaklaşa gerçekleştirilen tanıtımda bilindik bir aygıt kullandı.

Galaxy Note 3'e Snapdragon 800'den üst seviye yongada sistem çözümü kategorisini devralacak Snapdragon 805 serisine mensup bir donanım entegre eden Qualcomm ve Samsung, 4G LTE Cat.6 iletişim teknolojisini kullanarak 300Mbit/saniye veri indirme hızına ulaşmayı başardı. Dördüncü kategori LTE'den iki kat daha hızlı Cat.6'nın ilk olarak Güney Kore'de sunulacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle, Samsung'un teknolojiyi tüketicilerle buluşturacak ilk firma olması bekleniyor.

Snapdragon 805'in yılın ilerleyen dönemlerinde satışa çıkacak olan cihazlarla pazara sunulacağını müjdeleyen Qualcomm ve iş ortağı Samsung, 2013'ün yaz döneminde ilk 4G LTE Advanced destekli akıllı telefonu piyasaya sürmüştü. Galaxy S4'ün Snapdragon 800'lü bir versiyonu olan bu cihaz, orijinal Galaxy S4 tanıtımından birkaç ay sonra Güney Kore'ye giriş yapmış, Kasım 2013'te de dünya geneline dağıtılmıştı. Benzer bir stratejinin Galaxy Note 3'te de izlenebileceği konuşuluyor.

Halihazırda Snapdragon 805 ile çalışacak şekilde pilot üretimi gerçekleştirilen en yeni Galaxy Note telefonu, Qualcomm'un Snapdragon 800'den çok daha yüksek performanslı olan yeni nesil yongasıyla zaten üst sıralarda yer alan donanım kalitesini daha da artırabilir. Şuan için böyle bir Note 3 versiyonu olup olmadığı bilinmese de, MWC 2014'teki tanıtım ve benzeri bir planın S4 için de yürütülmüş olması söylentilerin doğru olma ihtimalini artırıyor.



Eklenme tarihi: 1.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler