Samsung Galaxy Note 3 Qualcomm Snapdragon 800 ile geliyor

Samsung Galaxy Note 3 Qualcomm Snapdragon 800 ile geliyor

Galaxy S4’den sonra Samsung’un bir diğer amiral gemisi modeli olan Galaxy Note 3’ü teknoloji meraklısı herkes büyü bir heyecanla beklerken, büyük ekranlı telefonların beklide bu kadar çok satılmasına öncülük eden Note serisinin üçüncüsü ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Samsung’un kendi işlemcisini mi yoksa Qualcomm tarafından duyurulan, seri üretimine henüz başlanan yeni işlemci Snapdragon 600 ve ona eşlik eden Adreno 300 grafik birimini mi kullanacağı telefon hakkında en çok merak edilen donanımdı. Gelen son bilgiler ise Galaxy Note 3’de kullanılacak işlemcinin 2.3 GHz saat hızına da ulaşabilen Snapdragon 800 olacağı yönünde.

2013 ilk çeyrek de üretilen telefonlarda kullanılan Qualcomm 600 modelini bir üst seviye çıkartacak olan yeni işlemci için Samsung dışında başka firmalarda sıraya girmiş durumda.LG, Sony ve Pantech gibi teknoloji devlerinin sırada olduğu biliniyor. Hatta Pantech tarafından üretilen A880 kod adlı telefonla ilgili 30 bin puanlık test sonuçları da şu aralar en çok konuşulan haberlerden biri. Samsung’un kendi işlemcisinde yeterli üretim bandına ulaşamaması da Qualcomm tercih nedenlerinden biri olarak bu iddialarda yer alırken, bakalım gitgide daha da hızlanan bu donanım performansları ne zaman zirveye ulaşacak, bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 29.05.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler