Altı çekirdekli Galaxy Note 3 Neo resmiyet kazandı

Altı çekirdekli Galaxy Note 3 Neo resmiyet kazandı

Telefon-tablet melezi kategorisindeki hakimiyetini daha ekonomik çözümlerle genişletmek isteyen Samsung, 2014 ilk yarısı için hazırladığı ilk melez aygıtını Polonya'da duyurdu. Galaxy Note 3 Lite olarak da bilinen Note serisinin yeni akıllı telefonu Galaxy Note 3 Neo, donanım ve yazılım özellikleriyle daha önce prototiplerinden edinilen detaylarla uyuşması nedeniyle bizleri şaşırtmasa da; yayımlanan ilk ön sipariş ilanları cihazın beklenenden çok daha pahalı olacağına işaret ediyor.

Teknik özellikleriyle Samsung'un ikinci nesil tablet telefonu Galaxy Note 2'yi anımsatan aygıtın SM-N750 Galaxy Note 3 Neo 3G ve SM-N7505 Galaxy Note 3 Neo LTE+ olmak üzere iki farklı versiyonu mevcut. 3G versiyonunda henüz modeli belirlenmemiş olan 1,6 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemcili bir çipe yer veren Güney Koreli üretici, LTE+ versiyonunda 5260 model numaralı Exynos 5 Hexa yongasını kullanmış.Samsung N750 Galaxy Note 3 Neo28 nm üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen Exynos 5260, 1,7 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A15 performans işlemcileri, 1,3 GHz dört çekirdekli Cortex-A7 düşük güç tüketimli işlem birimleri ve ARM Mali-T624 GPU'yu bünyesinde barındırıyor.

Altı çekirdekli ilk akıllı telefon olan Note 3 Neo'nun LTE+ sürümü, aynı zamanda bu altı işlem çekirdeğini aynı anda çalıştırabilmesini mümkün kılan Heterogeneous Multi-Processing kabiliyetini de beraberinde getiriyor. Cihazın diğer özellikleri şöyle:

- 5,5 inç HD (1280 x 720 piksel) Super AMOLED ekran
- 2 GB LPDDR2 RAM, 16 GB dahili hafıza, 64 GB'ye kadar microSD desteği
- 8 MP arkadan aydınlatmalı kamera, 2 MP ön kamera
- Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 + LE, GSP, GLONASS
- Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi
- TouchWiz Nature UX kullanıcı arayüzü
- 3.100 mAh pil

162,5 gram ağırlığında ve 8,6 milimetre kalınlığındaki Galaxy Note 3 Neo, düz çerçevesi, en ve boyundaki birkaç milimetrelik fark dışında Galaxy Note 3 ile birebir aynı plastik bir kasayla geliyor. Suni deri arka kapak tasarımının uygulandığı geniş ekranlı telefon, siyah, beyaz ve yeşil renk seçeneklerine sahip olacak. Şubat ayında çıkış yapması beklenen telefonun önerilen perakende satış fiyatının 579€ olduğu belirtiliyor. Daha zayıf bir çipsetin eşlik ettiği 3G versiyonunun 100 avro kadar daha ucuz satılması bekleniyor. Samsung'un Türkiye'ye getireceği modelin SM-N750 Galaxy Note 3 Neo 3G olma ihtimali oldukça yüksek.

Samsung N750 Galaxy Note 3 Neo sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 31.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler