Altı çekirdekli Galaxy Note 3 Neo internete sızdı

Altı çekirdekli Galaxy Note 3 Neo internete sızdı

Geçen hafta SM-N750 model numarasıyla Samsung'un resmi internet sitesinde listelenen ekonomik Galaxy Note telefonu, internete sızan yeni belgeler sayesinde büyük ölçüde detaylandı. GSMArena.com tarafından servis edilen dökümanlar, Galaxy Note 3 Lite olarak bilinen cihazın gerçek ismini, teknik özelliklerini ve Samsung'un bu modele yönelik planlarını ifşa etti. Galaxy Note 3 Neo olarak adlandırılan ilk orta seviye Note çözümü, aynı zamanda endüstrinin altı çekirdekli ilk telefonu ünvanını taşıyacak.

Galaxy Note 2'nin yenilenmiş bir versiyonu olarak piyasaya sürülecek telefon-tablet melezi, firmanın ürün yelpazesinde Note 2 ve Galaxy Note 3 arasındaki boşluğu dolduracak. 5,55 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran, 8,6 milimetre kalınlık, 8 MP arka, 1,9 MP ön kamera, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, Bluetooth 4.0, microUSB 3.0 portu, NFC, 42 Mbps mobil veri indirme desteği, yeni TouchWiz Magazine UX kullanıcı arayüzü ve 3.100 mAh pille çıkış yapacağı kesinleşen telefon, Android 4.3 Jelly Bean sürümüyle listelense de Android 4.4 KitKat güncellemesi aldıktan sonra tüketicilerin beğenisine sunulabilir.

1,7 GHz hızında çift çekirdekli ARM Cortex-A15 ve 1,3 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A7'yi bünyesinde barındıracak yeni nesil Exynos yongada sistemden gücünü alacak Galaxy Note 3 Neo, büyük ihtimalle piyasaya sürülen ilk altı çekirdekli telefon olacak. Galaxy S4 ve Note 3'e eşlik eden tüm yazılımsal fonksiyonları eksiksiz yapısında ihtiva edecek tablet telefonun 300€ seviyesinden satışa çıkacağı iddia ediliyor. N7500'ün şubatta organize edilecek MWC 2014'te resmen tanıtılması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 9.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler