Samsung Galaxy Note 3 için Android 5.0 Lollipop sızdı

Samsung Galaxy Note 3 için Android 5.0 Lollipop sızdı

Galaxy S5 ve Galaxy S4'ten sonra Samsung'un Galaxy Note 3 modeli için de Lollipop güncelleme hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Daha önce S4 ve S5'e ait deneme yazılımlarını inceleyen Sammobile sitesi, bugün paylaştığı videolu inceleme sayesinde Note 3 için geliştirilen son Android sürümünün kullanıldığı üretici yazılımını detaylandırdı.

N9005 modelli Galaxy Note 3 üzerinde test edilen yazılım, Galaxy S5 ve Galaxy Note 4'ten önemli fonksiyonları bünyesinde barındırıyor. Material Design diline uygun şekilde tasarlanan yeni kilit ekranı, uyarı çubuğu ve çoklu görev ekranı, aletin diğer modellerle ortak özellikleri arasından. Ancak Ayarlar uygulaması ve Note 4'e eşlik eden çoklu pencere yetilerinin de Note 3'e port edildiği görülüyor.

Çekirdek uygulamaların baştan aşağı yenilendiği Android 5.0 Lollipop tabanlı üretici yazılımında, Samsung'un TouchWiz alışkanlıklarını devam ettirdiği gözleniyor. Uyarı çubuğundaki kısayol tasarımları, renk tercihleri ve menü düzenlemeleri halen Samsung çizgisini takip ediyor. Günlük kullanıma yakın düzeyde bir stabiliteyle çalıştığı görülen Lollipop güncellemesinin 2015 başında tüm dünyadaki Galaxy Note 3 sahiplerine dağıtılmaya başlayacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 19.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler