Samsung Galaxy Note 12.2'nin ilk basın görseli

Samsung Galaxy Note 12.2'nin ilk basın görseli


Samsung, Google için ürettiği Nexus 10 dışında geçen yıl Apple iPad serisine rakip olabilecek üst düzey bir tablet bilgisayar piyasaya sürmemişti. Bu sene giriş ve orta seviye tabletlere yönelik yatırımların yanı sıra yüksek çözünürlüklü yeni bir Galaxy Note tableti geliştirdiği iki farklı kaynak tarafından doğrulanan firmanın üst düzey modeline ait ilk basın görseli sızdı.

Oval köşe tasarımını bırakıp daha sivri kenar dizaynına geri dönen Samsung, 12.2 inçlik Galaxy Note tablet bilgisayarı için alt kuruluşu Samsung Display ve hissedarı olduğu Sharp'tan WQXGA (2560 x 1600 piksel) çözünürlüklü ekran tedariğine temmuzda başlamıştı. Sharp'ın kendi geliştirdiği IGZO yarı iletken materyal teknolojisiyle imal edeceği ekranın tam boyutu, cihazın isimlendirmesine de yansıyacak.

SM-P900 model numaralı Galaxy Note 12.2'ye eşlik etmesi beklenen diğer özellikler şunlar; ARM'nin big.LITTLE teknolojisiyle optimize edilmiş 1.8 GHz hızında dört çekirdekli Cortex-A15 ve 1.3 GHz hızında dört çekirdekli Cortex-A7 işlemci kümeleri, altı çekirdekli ARM Mali-T628 GPU'lu Exynos '5420' 5 Octa çipset, 3 GB LPDDR3 RAM, S Pen dijital kalem fonksiyonları, ön ve arka kameralar.

Samsung SM-N900 Galaxy Note 3 ve SM-V700 Galaxy Gear'ın ardından 4 Eylül'deki Unpacked 2013: Bölüm 2 etkinliğinde tanıtılacağı kesinleşen üçüncü ürün, Galaxy Note 12.2 oldu. Cihazlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve basın konferansını canlı izlemek için haberlerimizi takip etmeye devam edin.


Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 2.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler