64-bit işlemcili Samsung Galaxy Mega 2'nin özellikleri detaylandı

64-bit işlemcili Samsung Galaxy Mega 2'nin özellikleri detaylandı

Telefon-tablet sınıfına yönelik olarak geçen sene piyasaya sürülen Galaxy Mega serisi, 6,3 inçlik versiyonuyla Türkiye'de de satılmıştı. Birkaç güvenilir kaynaktan gelen bilgiler, Samsung'un bu cihazın halefi olacak ikinci nesil Mega telefonları üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. GFXBench test aracında listelenen SM-G7508 modelli aygıt, iddiaları doğrulayan ilk somut delil oldu.

Galaxy Mega 2 adının kullanıldığı melez telefon, 5,9 inç büyüklüğünde bir ekranla donatılacak. Düşük ekran çözünürlükleri nedeniyle eleştirilen ilk Mega telefonlarından ders alan üretici, yeni cihazlarında HD (1280 x 720 piksel) standardını benimseyecek. Qualcomm'un 64-bit ARMv8 mimarisini kullanan 1,2 GHz dört çekirdekli ARM Cortex-A53 işlemciye sahip Snapdragon 410 serisi bir yonga kullanan G7508, Adreno 306 GPU, 2 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, 12 MP kamera, 5 MP ön kamera ve Android 4.4.x KitKat işletim sistemini bünyesinde barındıracak. Galaxy Mega 2'nin Çin'e özel bir sürümü olduğu tahmin edilen G7508'in yanı sıra Exynos çipsetli uluslararası bir Mega 2 versiyonu da geliştiriliyor.

İlk Mega'lar Haziran 2013'te resmiyet kazanmıştı. Birinin 5,9 inç büyüklüğünde olacağı kesinleşen Mega 2 serisinin ne zaman duyurulacağı ise henüz bilinmiyor. Samsung'un yaz sezonu bitmeden dev telefonlarını tüketiciyle buluşturmayı planladığı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 2.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler