Samsung'un Galaxy K kamera telefonu 29 Nisan'da tanıtılacak

Samsung'un Galaxy K kamera telefonu 29 Nisan'da tanıtılacak

Her sene Galaxy ürün ailesini bir kamera-telefon meleziyle genişleten Samsung'un bu yıl Galaxy S5 zoom adlı yeni bir çözüm piyasaya süreceği ileri sürülüyordu. Ancak SM-C115 model numarasıyla internete sızan cihazın gün yüzüne çıkan ilk detayları, isimlendirmenin daha farklı olacağına işaret ediyordu.

Güney Koreli üretici, bugün davetiye dağıtımına başladığı yeni basın etkinliğiyle kamera telefonunu resmen doğruladı. Melez aygıtın yanı sıra nasıl bir isimle çıkış yapacağı da büyük ölçüde kesinleşti. Galaxy K olarak isimlendirilmesi beklenen aygıtın 4,8 inçlik HD Super AMOLED ekran, iki Cortex-A15, dört Cortex-A7 olmak üzere toplam altı çekirdeğe sahip Exynos 5260 Hexa yonga, 2 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve 2 MP ön kamerayla donatılacağı iddia ediliyor. 10 x optik yakınlaştırma yapabilen Samsung kamera merceği, Xenon flaş ve 20,2 MP kamera sensörüyle öne çıkan yeni nesil kamera telefon çözümüne Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi üzerine entegre edilmiş TouchWiz Magazine kullanıcı arayüzü yüklü olacak.

Galaxy K ismiyle alakalı tek soru işareti, Samsung'un 2011'de aynı adlı bir Android telefonu piyasaya sürdükten sonra bu ismi yeniden kullanıp kullanmayacağı. Fakat Galaxy S'nin SK Telecom adlı Güney Koreli operatöre ait versiyonu olan Galaxy K, dünya genelinde satışa çıkmaması nedeniyle 2014 model Galaxy kamera-telefon melezine engel olmayacak gibi görünüyor.

Samsung markalı yeni kamera telefonu, 29 Nisan'da Red Dot Dizayn Müzesi'nde organize edilecek özel bir basın etkinliğinde resmiyet kazanacak.



Eklenme tarihi: 14.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler