Giriş seviye Galaxy J1 görüntülendi, teknik detayları netleşti

Giriş seviye Galaxy J1 görüntülendi, teknik detayları netleşti

Sammobile sitesinin geçen ay rapor ettiği Samsung'un 2015 ürün yelpazesindeki giriş seviye Galaxy J ailesi, bugün yeni sızıntılarla bir kez daha detaylandı. İlk üyesine J1 adı verilen seri, firmanın en ucuz Android akıllı telefonlarına ev sahipliği yapacak. Koreli üretici, muhtemelen 2015'te daha derli toplu bir ürün gamı oluşturmak adına yeni ucuz telefonlarını bu isim altında birleştirecek.

Donanımsal olarak dört yaşındaki Galaxy S2 ve hatta daha ilerisinde konumlanan Galaxy J1, 4,3 inç 840 x 480 piksel TFT LCD ekran, 1,2 GHz dört çekirdekli 64-bit Cortex-A53 işlemcili Marvell PXA1908 çipset, 1 GB sistem belleği, 4 GB hafıza, microSD yuvası, 5 MP ana kamera, 2 megapiksel ön kamera, Wi-Fi, Bluetooth, 1.850 mAh pil ve Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip. Orta segment modellerde kullanılan metalik kasanın malzeme olarak değil de, tasarım anlayışı olarak J1 ile örtüştüğünü söylemek mümkün. Bununla birlikte üst düzey telefonlardaki bazı yazılımsal fonksiyonlar da Galaxy J1'de mevcut.

Basın görsellerinde işaret edilen 14 Ocak tarihi, J1 için ilk tanıtım günü olacak gibi görünüyor. Ultra Power Saving modu ile uzun süreli bir kullanım deneyimi vaat eden akıllı telefon, belki Çinli üreticilerle rekabet edebilecek kuvvette değil; ancak Samsung'un daha fazlasını yapmaya çalıştığını görmek sevindirici. Fiyat bazında girdikleri pazarlarda rekabeti alt-üst eden Çin merkezli isimlerin Samsung'u tedirgin ettiği ve etmesi gerektiği biliniyor. Bundan sonraki dönemlerde J1'in öncülük edeceği hem daha güçlü hem de daha ucuz ürünlerin piyasada olacağından şüphe yok.



Eklenme tarihi: 12.01.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler