Samsung Galaxy Gear için geliştirilen Gear manager uygulamasından ekran görüntüleri

Samsung Galaxy Gear için geliştirilen Gear manager uygulamasından ekran görüntüleri


Samsung'un ilk akıllı saati Galaxy Gear, birkaç güne kadar resmen tanıtılacak. Ancak henüz elimizde bu aygıta ait kesinleşmiş hiçbir teknik detay bulunmuyor. Cihazın özellikleri, farklı kaynaklar tarafından sızdırılmaya çalışmış, fakat farklı donanım özellikleri içeren bu raporlar Gear'ı detaylandırmaya yetmedi. Saatler önce bir sızıntı daha gerçekleştiren güvenilir bilgi kaynağı evleaks, Gear manager isimli bir mobil uygulamadan ilk ekran görüntülerini takipçileriyle paylaştı.

Saatin SM-V700 model numarasına sahip olacağını doğrulayan uygulama, saat ayarları, uygulamalar menüsü, Samsung Apps dijital içerik mağazasına erişim, konum belirleme gibi fonksiyonları bünyesinde barındırıyor. Galaxy Gear ve Gear manager, uygulamanın yüklü olduğu telefon NFC çipi barındırıyorsa bu teknolojiyle veyahut Bluetooth üzerinden kablosuz bağlantı kurabiliyor.

Son iddialar saatin şu özellikleri beraberinde getireceğini ileri sürüyor; 2.5 inçlik 320 x 320 piksel OLED ekran, 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 4 megapiksel kamera, 6/8 GB dahili hafıza, 1 GB RAM, Bluetooth 4.0 Low Energy, çift hoparlör, 10 saat kullanım süresi.

Önümüzdeki çarşamba günü Berlin'deki Unpacked 2013: Bölüm 2 etkinliğinde Galaxy Note 3 ile birlikte duyurulacak Galaxy Gear, yeni nesil akıllı saat sınıfına mensup ilk model ve belki de başarılı olma ihtimali en yüksek saat olacak. Cihazın kesinleşen teknik özellikleri, fiyat ve çıkış tarihi bilgisi için bizi takip edin.


Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 30.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler