Samsung Galaxy Gear 2 ve Gear 2 Neo görüntülendi

Samsung Galaxy Gear 2 ve Gear 2 Neo görüntülendi

Samsung, yeni nesil akıllı saatini geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüştü. Android işletim sistemli saate oldukça yüksek bir fiyat biçen akıllı saat sektörünün öncü üreticisi, Galaxy Gear için öngördüğü satış rakamlarına ulaşmaktan oldukça uzak kaldı. Gerek yüksek fiyat gerekse cihazın tüketicileri tatmin etmeyen az sayıdaki özelliği sonucu ortaya çıkan başarısızlık, Samsung'un ikinci nesil Gear modelleri için erkenden harekete geçirdi.

Yeni akıllı saatler geliştirdiğini resmen doğrulayan Güney Koreli üreticinin Galaxy Gear 2 modeli, @evleaks sayesinde ilk kez görüntülendi. Çok daha farklı bir kordon, ön yüze entegre bir fiziksel düğme ve kordon yerine ana gövdeyle birleşik bir kamera sensörünü beraberinde getiren Gear 2'ye bir başka saat daha eşlik edecek. Galaxy Gear 2 Neo olarak adlandırılması beklenen ikinci saat, serinin ikinci modeline kıyasla daha ucuz olacak.

Her iki akıllı saatin de orijinal Galaxy Gear'daki kaba görüntüden uzak olduğunu söylemek mümkün. Birinci nesil ve ikinci nesil Samsung saatleri arasındaki belki de en önemli fark ise, önyüklü bulunan işletim sistemi olacak gibi görünüyor. Kısa süre önce Kore medyasının ileri sürdüğü bir iddiaya göre; Samsung'un yeni saatlerinde Android platformu yerine Intel ve Samsung öncülüğünde geliştirilen Tizen işletim sistemi kullanılacak. Evleaks'ın bugün paylaştığı bir mesajla saatlerin Galaxy markasını taşımayacağını bildirmesi, bu söylentilerin en kuvvetli delili oldu. Zira Samsung, Galaxy markasını yalnızca Google'nin açık kaynak kodlu ekosisteminden gücünü alan modeller için kullanıyor.

İki gün sonra Galaxy S5 ile birlikte tanıtılacak Gear 2 ve Gear 2 Neo'ya dair daha fazla detay için bizi takip etmeye devam edin.



Eklenme tarihi: 22.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler