Samsung, Note 5 Edge'nin dışında üçüncü bir Edge telefonu hazırlıyor

Samsung, Note 5 Edge'nin dışında üçüncü bir Edge telefonu hazırlıyor

İki sene önce piyasaya sürülen kavisli ekrana sahip ilk telefon, Samsung Galaxy Round olmuştu. İçten dışa doğru kavisli bir yapıya sahip olan bu model, yalnızca Güney Kore'de satılmıştı. Ertesi yıl Galaxy Note 4'ün sağ yanı kavisli ekranla kaplı Note Edge versiyonunu üreten tecrübeli teknoloji şirketi, bu niş ürünü kısıtlı bir satış ağıyla tüketicinin beğenisine sundu. Bu yıl da benzer hazırlıklarla amiral gemisi Galaxy S6'nın Edge modelini gün yüzüne çıkaran Samsung'un esnek ekran teknolojilerini yaygınlaştırma planı nihayet meyve vermeye başladı.

Satışa çıkmadan önce Galaxy S6 edge için aylık üretim hacmini bir milyon olarak belirleyen Samsung, tüketicilerin yoğun ilgisi sebebiyle yeni açılan OLED üretim tesisinin de katkısıyla üretimi aylık üç milyona çıkarmış durumda. 2015 ilk yarısında 5 milyon, yıl sonuna kadar da 10 milyon aylık üretim planlaması üzerinde çalışan Seul merkezli üretici, halihazırda S6 edge'nin orijinal Galaxy S6 üretim hacmini geride bırakma ihtimaline karşı çalışmalarda bulunuyor.

Dokunmatik ekranın her iki kenardan kıvrılmasıyla henüz benzeri üretilememiş bir dizayna imza atan Samsung, bu ürünüyle Çinli üreticilerin çerçevesiz telefon modasını tetikleyen isim oldu. Kendine has dokunmatik panel, kavisli koruyucu cam ve OLED ekran teknolojilerini rakiplerini alt etmek için kullanmayı sürdürecek olan firma, Galaxy Note 5 Edge olarak bilinen orijinal Edge telefonunun halefiyle birlikte yeni bir ürün daha geliştiriyor. ETNews tarafından ileri sürülen iddiaya göre, yılın ikinci yarısında bir değil iki Edge telefonu göreceğiz.

Henüz 2015'in üçüncü Edge telefonu hakkında kesinleşmiş bir detay bulunmuyor. Ancak birkaç hafta önce Sammobile tarafından ileri sürülen daha uygun fiyatlı Edge telefonu projesi -Project Zen- tam da son iddiaların bahsettiği yeni kavisli çözüm olabilir. Yaz aylarında bu ve Samsung'un sonbahar koleksiyonundan diğer telefonlara ait daha fazla detay ortaya çıkacaktır. Bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 15.05.2015
Kaynak: ETNews

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler