Samsung'un Android 4.4.3 KitKat güncelleme çalışmaları başladı

Samsung'un Android 4.4.3 KitKat güncelleme çalışmaları başladı

Henüz resmiyet kazanmamış ve kaynak kodları dağıtılmamış olsa da Android 4.4.3, birçok farklı kaynak tarafından doğrulandı. Google'nin büyük geliştirici konferansı I/O 2014 kapsamında tanıtılması beklenen KitKat sürüm ailesinin son alt versiyonu, Samsung markalı bazı cihazlar üzerinde test edilmeye başladı bile. Sammobile sitesinin özel haberine göre, Güney Koreli üretici en yeni KitKat sürümünü üç akıllı telefonu için test etmeye başlamış.

Exynos çipsetli SM-G900F Galaxy S5, Snapdragon çipsetli SM-G900H Galaxy S5 ve Snapdragon 800 yongasıyla 4G LTE Advanced iletişim teknolojisine destek sunan I9506 model numaralı Galaxy S4 versiyonları için Android 4.4.3 güncellemesi üzerinde çalışmaya başlayan firmanın yazılım ekibi, halihazırda yalnızca TouchWiz kullanıcı arayüzü ile Samsung'a ait diğer yazılımların yeni versiyona uyumluluğu ve cihazın sürücülerine yönelik çalışmalarda bulunuyor. KTU70 yapı numaralı işletim sistemi yükseltmesinin en erken temmuzda dağıtıma hazır olacağı tahmin ediliyor.

Android 4.4.3'ün yanı sıra 4.4.2 versiyonu için de port işlemlerini sürdüren mobil sektörün lideri, Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.8 ve Galaxy Mega 6.3 için KitKat güncellemesini önümüzdeki ay cihaz sahipleriyle buluşturmayı planlıyor. Bu üç cihaz için son çalışmalarını yapan Samsung, diğer giriş, orta seviye telefon ve tabletlerinden KitKat'a güncellenebilecekler için direk Android 4.4.3 üzerinden port gerçekleştirmeyi düşünüyor.



Eklenme tarihi: 27.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler