Samsung Galaxy Alpha'nın pil ömrü testleri yayımlandı

Samsung Galaxy Alpha'nın pil ömrü testleri yayımlandı

5 inç üstü ekranlı telefonların sıradan hale geldiği günümüzde, zarif bir taşınabilir iletişim aygıtına sahip olmak büyük lütuf. Pazarın bu ciddi eksikliğini kullanarak yıllardır büyük fayda sağlayan Apple de yeni ürün gamında geniş ekranlı cihazlara yer verecek. En güçlü rakibini yakından takip etmek ve benzer hamlelerde bulunmak, bir numaralı politikası haline gelen Samsung, 4,7 inçlik iPhone 6'ya cevabını şimdiden verdi. Kısa süre önce resmiyet kazanan Galaxy Alpha, firmanın şimdiye kadarki en lüks dizaynını beraberinde getiriyor.

Metal çerçeveyle estetik bir görünüm kazanan Alpha, aynı zamanda 6,7 milimetre kalınlığındaki 115 gramlık kasasıyla en kompakt Samsung çözümü konumunda. 7 mm altına inebilmek için en yeni Super AMOLED panelini ve son teknoloji yarı iletken çiplerini kullanan Samsung, buna rağmen güç ünitesinin 2.000 mAh seviyesinin altına düşmesine engel olamamış. 1.860 mAh'lik pili nedeniyle vasatın altında bir pil ömrü performansı ortaya koyacağı düşünülen Galaxy Alpha, GSMArena'nın testleri sonucunda gerçek gücünü gösterdi.

Alpha, 20 nm'lik sekiz çekirdekli Exynos 5430 çipseti sayesinde ciddi bir güç tasarrufu sağlıyor ve kabul edilebilir bir kullanım süresi sağlamayı başarıyor. 13 saatlik konuşma süresiyle tüm iPhone'leri geride bırakan Android'li telefon, 8'er saatlik internette gezinme ve video izleme süresiyle ortalamanın altına inse de, günlük birer saat konuşma, internet ve video izleme eylemi sonucu 52 saat kullanıcısına hizmet verebiliyor. GSMArena tarafından tespit edilen bu dayanma süresi, Galaxy S5'te 72 saat seviyesindeyken; iPhone'lerin 51-54 saat civarındaki sonuçları yine aynı kaynak tarafından ilan edilmişti. Sonuç olarak Samsung Galaxy Alpha, ultra ince ve hafif bir kasaya sahip olabilmek için enerji kaynağından kesintiye gitmiş. Yine de ortalama bir sonuç elde eden akıllı telefon, muhtemelen bir günü tamamlayabilecek kadar gücü yapısında barındırıyor.

Aşağıdan bir özetine ulaşabileceğiniz Galaxy Alpha pil ömrü testlerinin karşılaştırmalı tüm detaylarını kaynak bağlantısında bulabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 25.08.2014
Kaynak: GSMArena

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler