En ince Samsung akıllı telefonu Galaxy Alpha resmen tanıtıldı

En ince Samsung akıllı telefonu Galaxy Alpha resmen tanıtıldı

Apple ile rekabet için herşeyi yapan Samsung, mobil pazarı karıştıracak iPhone 6'ya karşı koymak uğruna plastik aşkından taviz vermeyi dahi göze aldı. Bugün şimdiye kadarki en ince akıllı telefonunu tanıtan lider üretici, bir süre öncesine kadar Galaxy F olarak bildiğimiz metal kasalı cihazını resmen ortaya çıkardı. Büyük tasarım değişikliklerini beraberinde getiren Galaxy Alpha, gerek ekran büyüklüğüyle gerekse sahip olduğu diğer donanım unsurlarıyla iPhone 6'nın karşısına çıkarılabilecek ilk Samsung çözümü olacak.

4,7 inç HD (1280 x 720 piksel) Super AMOLED ekran, 1,8 GHz ARM Cortex-A15, 1,3 GHz ARM Cortex-A7 işlemciye sahip sekiz çekirdekli Exynos 5430 çipset, Samsung Galaxy Alpha2 GB RAM, ARM Mali-T628MP6 grafik işlemci, 32 GB artırılamayan dahili hafıza, 12 MP arka kamera, 2,1 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0 + LE, 300 Mbps'ye kadar indirme hızı sunan 4G LTE Cat.6 desteği, NFC çipi, 1.860 mAh pil, Android 4.4.4 KitKat işletim sistemi, telefonun en önemli teknik detayları arasında.

Orta düğmeye entegre parmak izi okuyucu ve arka kameranın yanındaki nabız ölçerden vazgeçmeyen Güney Koreli teknoloji devi, Galaxy Alpha ile son dönemdeki en kompakt amiral gemisini piyasaya sürmüş olacak. 6,7 milimetre kalınlığındaki telefon, yalnızca 115 gram ağırlığında ve 65 milimetre genişliğinde. Galaxy S5 ve Galaxy Note 3'ün tek elle tam kontrolü mümkün olmadığından Samsung, Alpha modeliyle hem lüks materyal hem de melez aygıt sınıfına girmeyen üst düzey telefon ihtiyacını karşılamış olacak.

Siyah, beyaz, altın, gümüş ve mavi renk seçenekleriyle piyasaya sürülecek Samsung Galaxy Alpha, eylülün ilk günlerinde tüketicilerle buluşacak. iPhone 6 satışlarına ciddi bir darbe vurmasına pek ihtimal verilmese de Alpha ile Samsung'un en güçlü rakibine ait kritik bir telefona karşı rekabetini devam ettirecek olması sevindirici. Zira Apple'nin alternatif eksikliğinden dolayı 4 inç kategorisinde tek tercih haline gelmesi, 5 inç üstüne tırmanan rakiplerinden sonra yine onların boşalttığı pazarda rekabetten uzak kalmasından korkuluyordu. Samsung ve Sony gibi 5 inç altı üst düzey telefon üreticileri, Apple'nin yenilikçi hamlelerini tetikleyecek ve sonuçta kazanan son kullanıcı olacaktır.

Samsung Galaxy Alpha sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 13.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler