Ultra ince tasarlanmış Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 resmen duyuruldu

Ultra ince tasarlanmış Samsung Galaxy A3 ve Galaxy A5 resmen duyuruldu

Samsung akıllı telefonları eskisi kadar tüketicilerin ilgisini çekmiyor. Giderek büyüyen bu sorunun baş ağrılarını çekmeye başlayan Güney Koreli üretici, yeni şeyler üretmek zorunda. Uzun süre aynı yazılım ve donanım tasarımı çizgisinde ilerlemenin cezasını çeken mobil sektörün lideri, bu yaz döneminde son dönemdeki ilk radikal değişikliklerini gün yüzüne çıkararak harekete geçmişti. Samsung'un düşüşünü engelleme önlemi, şimdilerde reklam panolarında sık sık gördüğünüz Galaxy Alpha'dan başkası değil.

İpince bir alüminyum çerçeveyi beraberinde getiren ultra hafif telefon, zarif dizaynıyla diğer Samsung cihazlarından kolayca ayırt edilebiliyor. Üst düzeye hitap eden iPhone 6 klasmanındaki tasarım odaklı amiral gemisini bütçe dostu kategorisine de indirmeyi planladığı bilinen firma, bugün Galaxy A serisini tanıttı. A3 ve A5 olmak üzere -şimdilik- iki modelden oluşan Alpha esintisiyle inşa edilmiş cihaz ailesi, 7 milimetrenin altına inen kasa tasarımını neredeyse standart haline getiriyor. Öte yandan kaliteli ön kamera ve gelişmiş sosyal medya özellikleri, Samsung'un genç tüketicileri etkilemeye çalıştığını gözler önüne seriyor.

Galaxy A3, 4,5 inç 960 x 540 piksellik Super AMOLED ekran, 1,2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 410 çipset, 1 GB RAM, 16 GB hafıza, microSD yuvası, 8 MP arka, 5 MP ön kamera, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, 4G LTE, 1.900 mAh pil ve Android 4.4 KitKat işletim sistemini beraberinde getiriyor. Serinin küçük modeli, 6,9 milimetre kalınlığında ve 110,3 gram ağırlığında tasarlanmış. Sınfının en kompakt cihazı olduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün.

Samsung Galaxy A3 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

5 inç 1280 x 720 piksel OLED ekranlı Galaxy A5 de büyük ölçüde A3 ile aynı donanım özelliklerini taşıyor. 1,2 GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli ARM Cortex-A53 işlemci, Adreno 306 GPU'lu Snapdragon 410 yonga, 2 GB RAM, 16 GB artırılabilir hafıza, 13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, Wi-Fi a/b/g/n, 2.300 mAh pil ve Android 4.4 KitKat. 6,7 mm ve 123 gram ağırlıkla Galaxy A5 de 5 inç segmentinin en hafif, en ince cihazı olmaya aday. Her iki cihazın da gelişmiş özçekim fonksiyonları ile daha önce diğer Samsung telefonlarında kullanılmamış dört farklı TouchWiz tema seçeneğiyle donatıldığını ekleyelim.

Kasım 2014'te başta Çin olmak üzere çeşitli ülkelerde satışa sunulacak olan Galaxy A3 ve Galaxy A5'in Türkiye'ye de getirilmesi bekleniyor. Samsung Galaxy A5 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 31.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

yusuf elbir - 22.11.2014 18:31:00
bence karşılaştırmaya gerek yok bu telefon hem boyut hem hız ve daha sayılamayacak çok iyi özelliklere sahip
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler