Kavisli ekrana sahip Samsung orta seviye akıllı telefonlar geliyor

Kavisli ekrana sahip Samsung orta seviye akıllı telefonlar geliyor

Önümüzdeki yıl iPhone 8 için Apple'den yüklü bir OLED ekran siparişi alan Samsung, üretim kapasitesini artırmanın yollarını arıyor. Son dönemde OLED üretimine milyarlarca dolar yatırım yapan ve üretim veriminde ciddi mesafe kateden Koreli teknoloji devi, son teknoloji kavisli OLED panelleriyle sektöre yön vermiş ve birçok üreticinin dikkatini çekmişti. Şimdiye kadar sadece üst seviye telefonlarda kullanılan kavisli ekran, gelişen üretim imkanlarıyla yakında orta segment modellerde kullanılmaya başlayabilir.

ETNews tarafından endüstri kaynaklarına dayandırılan habere göre, OLED ekran kullanımını giriş seviye telefonlara kadar düşüren Samsung'un sonraki hamlesi kavisli orta segment telefonlar olacak. Yeni planın Galaxy A serisi cihazlarla uygulamaya konulacağını ileri süren Uzak Doğulu haber kaynağı, bu durumun seri üretim hacminin artmasıyla azalan maliyet sayesinde mümkün olacağını belirtiyor.

2017'de akıllı telefon pazarındaki kullanım oranı %23 seviyesine ulaşacak olan OLED ekranlar, 2020'ye gelindiğinde %54'e kadar çıkmış olacak. Analistler, beş sene sonra piyasadaki OLED ekranlı telefonların büyük bölümünde esnek OLED panel kullanılacağını tahmin ediyor.



Eklenme tarihi: 2.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler