Samsung'dan 4G LTE modeme sahip dört çekirdekli Exynos ModAP çipset

Samsung'dan 4G LTE modeme sahip dört çekirdekli Exynos ModAP çipset

Samsung, dün ilk ipuçlarını verdiği yeni çipsetini resmen duyurdu. Beklentilerin aksine üst düzey bir yonga yerine daha farklı bir çözüm tanıtan tecrübeli üreticinin yarı iletken çip departmanı Samsung SLI, LTE modemli Exynos ModAP tek çip çözümüyle resmen Qualcomm'a rakip olacak.

İki yıldır Amerikalı fabrikasız yarı iletken devi Qualcomm tarafından sunulan 4G mobil iletişim teknolojili çözümler, Samsung dahil dünya genelinde bu teknolojiyle mobil iletişim hizmeti verilen tüm ülkelerde kullanılmaya başladı. Rakipsizliğin verdiği avantajla önlenemez bir biçimde sektörün en büyük isimlerinden biri haline gelen San Diego merkezli üretici, Samsung'un yeni Exynos yongasıyla en büyük müşterilerinden birini kaybetmek üzere. 28 nm HKMG üretim süreciyle geliştirilen Exynos ModAP, adından anlaşılacağı üzere çok sayıda iletişim teknolojisine destek sunan modem çipi ve uygulama işlemciler ile GPU'nun yer aldığı yongada sistem ünitesinin bir araya geldiği birinci nesil Exynos çözümü olarak geliştirilmiş.

Dört çekirdekli olduğu bilinen Exynos ModAP, muhtemelen orta-üst seviyeye yönelik akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarda kullanılacak. Henüz yüksek performanslı bir LTE desteğine sahip Exynos yonga için erken olduğunu gözler önüne seren bu çipsetin ne zaman örneklenmeye başlayacağı ve hangi dönemde piyasaya sürüleceği açıklanmadı. Çipin 4G LTE kabiliyetleri ve dört çekirdekli bir işlem kümesini barındırdığı detayları dışında herhangi bir bilgi paylaşmayan Samsung, büyük olasılıkla Exynos 5433 olarak bilinen yeni amiral gemi yongasını daha sonraki bir tarihte tanıtacak. Galaxy Note 4 melez telefon modeline güç verecek 5433'e dair gelişmeler için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 10.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler