Samsung'un kendi tasarımı olan Exynos M1 işlemcisi resmen ortaya çıktı

Samsung'un kendi tasarımı olan Exynos M1 işlemcisi resmen ortaya çıktı

Mongoose kod adıyla kendi işlemcisini geliştirdiği konuşulan Samsung, istemeden de olsa merakla beklenen tasarımını resmen doğruladı. KitGuru tarafından ortaya çıkarılan işlemci, şimdiden çeşitli yazılım araçları tarafından desteklenmeye başlamış. Bu araçların son sürümlerine ait yenilikler listesinde görülen işlemcinin Exynos M1 adını alacağı da öğrenilmiş oldu.

Henüz 64-bit ARMv8-A türünden bir işlemci olması dışında hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığımız Exynos M1, halihazırda Güney Kore üretici tarafından test ediliyor. Mikromimarisini geliştiricilerle buluşturmaya hazırlandığı için yazılım araçlarından destek toplayan firmanın birinci nesil özel tasarım işlemcisini tamamlayıp seri üretimden önceki test aşamasına geçtiği tahmin ediliyor.

Apple A9 ve Kyro işlemcili Qualcomm Snapdragon 820 ile rekabet edecek olan Exynos M1, Galaxy S6 ile S6 edge'ye güç veren Exynos 7420'nin halefine eşlik etmesi bekleniyor. Zira sonbaharda satışta olacak Galaxy Note 5 için bu özel tasarım işlem birimini taşıyan bir yonganın hazır edilmesi zor görünüyor. Yıl sonuna doğru yeni nesil Exynos hakkında resmi detaylar yayımlanması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 28.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler