Samsung, 14,7 milyar dolarlık yarı iletken çip fabrikası inşa edecek

Samsung, 14,7 milyar dolarlık yarı iletken çip fabrikası inşa edecek

Son üç yılın en kötü çeyreğini geride bırakan Samsung, akıllı telefon piyasasında hedeflerinin gerisinde kalmaya devam ediyor. Tüketici elektroniğindeki dalgalı gelir performansı nedeniyle üretim odaklı yatırımlarına hız veren dünya devi, bir süre önce Vietnam'da inşa etmeye varar verdiği 1 milyar dolarlık ekran üretim tesisinden sonraki hamlesini ilan etti. Dünyanın en büyük RAM üreticisi, kendi ülkesi Güney Kore'de 14,7 milyar dolar yatırımla 150.000 kişiye istihdam sağlayacak bir yarı iletken fabrikası kuracağını açıkladı.

Mobil iletişim piyasasında mobil RAM, NAND flaş hafıza ve Exynos serisi yongada sistem çözümleriyle tanıdığımız yarı iletken endüstrisinin en büyük üreticilerinden Samsung, halihazırda biri Teksas, ABD'de, üçü Çin'de olmak üzere toplam 4 yarı iletken fabrikasına sahip. Qualcomm, Apple gibi bu sektörün fabrikasız tasarımcılarına da üretim yapan firma, Pyeongtaek şehrine kurulacak tesisle faaliyet alanı ve üretim hacmini iyice artırmış olacak. Kendisiyle birlikte Asya'da üretim yapan bir diğer yarı iletken devi TSMC'nin aksine esnek bir üretim sahasına sahip olan ve aldığı siparişleri zamanında teslim etmeyi beceren Samsung'un kendi cihazları için sağladığı çipler dahi pazarda büyük bir pay elde etmesine yetiyor.

Önümüzdeki yıl için Apple ile 14 nm FinFET ürrtim süreci teknolojisiyle üretilecek Apple A9 yongaları için anlaşmaya varan Samsung, gelirlerinin hızla yükseleceğinden emin. Bu yılki A8 tedariğinin yüzde 70'lik bölümünü TSMC'ye kaptırsa da, Koreli şirketin dev üretim tesisleri sayesinde yarı iletken çip piyasasında yükseliş garanti görünüyor. Telefon pazarında liderliği rakiplerine kaptırır mı bilinmez, ancak Samsung'un üretime yönelik harcadığı milyarlarca doların katlanarak geri döneceğinden şüphe yok.



Eklenme tarihi: 6.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler