Samsung'un yeni nesil Exynos çipseti CES 2014'te geliyor

Samsung'un yeni nesil Exynos çipseti CES 2014'te geliyor

64-bit destekli ilk yongada sistem çözümünü duyurmaya hazırlanan Samsung, resmi Twitter hesabından altıncı nesil Exynos çipsetinin tanıtımına başladı. ARM''ın en yeni mikromimarisini referans alacak yarı iletken çip, Samsung'un ARMv8 tabanlı SoC ailesinin ilk üyesi olacak. big.LITTLE işlem teknolojisinin HMP (Heterogeneous Multi-Processing) yöntemiyle dört çekirdekli Cortex-A57 ve dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere toplam sekiz çekirdeğe sahip olan donanım, muhtemelen Exynos 6xxx model numarasıyla piyasaya sürülecek.

Galaxy Note 3'e güç veren Exynos 5420, donanımsal olarak sekiz çekirdeğe destek sunsa da henüz yazılım desteğine sahip değil. Ancak Exynos 6, aynı anda sekiz işlem çekirdeğini çalıştırabilecek donanım ve yazılım desteğiyle gelecek ve üçüncü nesil Midgard mimarili ARM Mali T760 veyahut T720 grafik birimini beraberinde getirecek. Önceki nesil yongalardan çok daha yüksek işlem ve grafik performansı sağlayacak çipset, aynı zamanda çok daha düşük güç tüketimi gerçekleştirecek.

CES 2014'te detaylanacak Samsung'un yeni yongası, firmanın sonraki Galaxy S telefonuna güç verecek. Şubat veya mart ayı içerisinde dünyaya tanıtılacağı tahmin edilen Galaxy S5, 64-bit destekli Exynos'a sahip ilk mobil aygıt olacak. Cihaz ayrıca, 560 ppi piksel yoğunluğu seviyesine çıkan ilk OLED ekranı da yapısında barındıracak.



Eklenme tarihi: 28.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler