Galaxy S9'a güç verecek çipsetin teknik detayları açıklandı

Galaxy S9'a güç verecek çipsetin teknik detayları açıklandı

Samsung, şubatta resmen tanıtacağı Galaxy S9 ile piyasaya süreceği yeni nesil Exynos çipsetini duyurdu. CES 2018'de sergilenecek olan yarı iletken çip, Samsung'un 10 nm ikinci nesil FinFET üretim sürecini kullanıyor.

ARM'ın yeni işlem kümesi teknolojisi DynamiQ desteğine sahip olan Exynos 9810 model numaralı yonga, performans işlemcide frekans hızını 2,9 GHz seviyesine kadar çıkaracak. L3 önbellek ile işlem kabiliyeti artırılan çipte performans için Samsung'un özel tasarım Exynos M3 işlemcisi kullanılırken, enerji tasarrufu odaklı işlem kümesinde ARM Cortex-A55'e yer verilmiş. Sekiz çekirdekli işlemci, tek çekirdekte iki kat, çok çekirdekte ise yüzde 40 performans artışı vaat ediyor.

GPU tarafında 18 çekirdekli ARM Mali-G72'yi kullanmayı tercih eden Koreli üretici, yeni Shannon modemi sayesinde Galaxy S9'u 1,2 Gbps indirme, 200 Mbps yükleme hızlarına ulaştıracak. Halihazırda seri üretimi başlamış olan Exynos 9810, S9 ve S9 Plus'tan sonra yılın ikinci yarısında Galaxy Note 9'a da güç verecek.



Eklenme tarihi: 4.01.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler