Galaxy S7'ye eşlik edecek Exynos 8890 çipi resmen tanıtıldı

Galaxy S7'ye eşlik edecek Exynos 8890 çipi resmen tanıtıldı

Seri üretimine başlandığı iddiasıyla hafta başında gündeme gelen yeni nesil Sasmung Exynos yongası nihayet resmen duyuruldu. Resmi blog sitesinden bir açıklama yayımlayan Samsung, 2016 model amiral gemi telefonlarına güç verecek Exynos 8 Octa serisi yarı iletken donanımını tüm detaylarıyla gün yüzüne çıkardı.

Tıpkı bu sene piyasaya sürülen Exynos 7 Octa gibi 14 nm FinFET üretim süreci teknolojiyle geliştirilen Exynos 8890, firmanın özel tasarım işlemciye sahip ilk ürünü oldu. Exynos M1 adını taşıyan ve daha önce Mongoose kod adıyla test sonuçları internete sızan işlemci, ARMv8 mimarisini temel alıyor. Cortex-A72'ye benzerliğiyle dikkat çeken M1, sekiz çekirdekli çipsetin big.LITTLE işlem kümesi diziliminde büyük çekirdeği oluştururken küçük çekirdekte yine Cortex-A53 bulunuyor. Yeni işlemcisiyle 8890'nın performansı selefine kıyasla %30 daha yüksek olacak ve %10 daha az enerji tüketecek.

12 çekirdekli ARM Mali T880 GPU ve yeni nesil Samsung Shannon modem çipini bünyesinde barındıran Exynos 8 Octa ailesine mensup donanım, LTE Cat.12/13 desteği sayesinde 600 Mbps indirme, 150 Mbps yükleme hızlarına destek sunuyor. Bu yönüyle 2016 model Exynos'un aynı fabrikada üretilecek Snapdragon 820 ile aynı üstün bağlantı özelliklerine sahip olduğunu söylemek mümkün.

4K Ultra HD ekran ve aynı çözünürlükte içerikleri oynatma/kodlama desteği sayesinde gelecek yıl piyasaya sürülmesi muhtemel ilk 4K çözünürlüklü Samsung çözümünün önü açılmış olacak. 2015 sona ermeden seri üretimine başlanacağı aktarılan yarı iletken çipin ilk olarak Galaxy S7 ile tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 12.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler