Samsung, Meizu gibi müşterileri için Exynos 8870 çipini hazırlıyor

Samsung, Meizu gibi müşterileri için Exynos 8870 çipini hazırlıyor

Gelecek yıl ilk kez özel tasarım bir işlemciyle piyasaya sürülecek olan Samsung'un amiral gemi Exynos yongası, büyük ihtimalle birden fazla sürüme sahip olacak. Mongoose kod adlı ARMv8 64-bit mikroişlemci mimarisini temel alan Exynos M1'in kullanıldığı Exynos 8890, üreticinin Galaxy S7 akıllı telefon ailesine eşlik edecek. Peki Samsung'un müşterilerine satacağı Exynos yongalar nasıl olacak? Bu sorunun yanıtına yine Çin'den cevap geldi.

Sina Weibo üzerinden Koreli teknoloji devinin Exynos 8870 model numaralı yongasetine dair detaylar paylaşan bir sızıntı kaynağı, Meizu başta olmak üzere Samsung'un çipset sağladığı isimler için bahsi geçen donanımı tasarladığını ileri sürdü. Özel tasarım M1 işlemci yerine ARM'nin ikinci nesil 64-bit işlemci tasarımlarından biri olan Cortex-A72 ile geleceği tahmin edilen 8870'in GPU kanadında yine Mali-T880'e sırtını dayaması bekleniyor.

Özel işlemcileriyle halihazırda sentetik testlerin şampiyonu olan Exynos 8890'a kıyasla 8870'in bir kademe aşağıda konumlanacağı tahmin ediliyor. Snapdragon 820'ye eşdeğer işlem performansı yakalayacak çipin ilk kullanılacağı telefon, büyük ihtimalle Meizu PRO 6 olacak.



Eklenme tarihi: 29.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler