14 nm'lik Samsung Exynos 7904 çipset seri üretime girdi

14 nm'lik Samsung Exynos 7904 çipset seri üretime girdi

Giriş ve orta seviyede müşteri tabanını elinde tutmakta zorluk yaşayan Samsung, üstün donanım kabiliyetlerinden istifade ederek rekabet gücünü artırmanın yollarını arıyor. Bu amaçla tasarlanıp örnekleme aşamasını tamamlayan yeni bir Exynos 7 serisi çipset resmen seri üretime girdi. Samsung'un resmi sitesinden yayımladığı açıklamayla Hindistan pazarı hedef alınarak dizayn edilen Exynos 7904 adlı çözümün üretilmeye başladığı duyuruldu.

Çift çekirdekli 1,8 GHz Cortex-A73 ve altı çekirdekli 1,6 GHz Cortex-A53 işlemcinin eşlik ettiği Exynos 7904, 14 nm FinFET üretim teknolojisiyle imal edilecek. 600 Mbps'ye kadar mobil veri indirme hızı vaat eden modem çipi, tek sensörde 32 MP ve toplamda üç sensöre kadar çıkabilecek gelişmiş kamera donanımlarına fizikî destekle donatılmış olan yarı iletken çip, Full HD videoları 120fps ile kaydedip video çözünürlüğünde 4K'ya kadar çıkabilecek.

Samsung'un yarı iletken çip portföyündeki en olgun üretim teknolojilerinden biri olan 14 nm FinFET ile cüzî bir bedel karşılığında yüksek performans ve geniş donanım imkanları elde edecek olan akıllı telefonlar, önümüzde yaz sezonunda Exynos 7904 çipsetiyle birlikte tüketicilerin beğenisine sunulacak.



Eklenme tarihi: 21.01.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler