Samsung, 64-bit özel tasarım işlemcilerini 2016'ya hazırlıyor

Samsung, 64-bit özel tasarım işlemcilerini 2016'ya hazırlıyor

Samsung, endüstrinin ilk 14 nm 3D FinFET transistör tasarımlı yongasını piyasaya sürerek teknoloji dünyasını şaşırtmayı başarmıştı. Zira 2014'te 20 nm donanımlarında ciddi verimlilik sorunları yaşayan şirketin bu sene en popüler telefonu Galaxy S6 ile 14 nm'ye geçiş yapabileceğine ihtimal verilmiyordu.

Yarı iletken pazarına milyarlarca dolar yatırımda bulunan Güney Koreli üretici, yeni üretim tekniği için GlobalFoundries ile ortaklığa gitmişti. Ayrıca mikromimarinin daha derin mevzularını kapsayan bir de STMicroelectronics lisans anlaşması imzalayan firma, resmen Qualcomm'a meydan okuduğunu ilan etmişti. Son yatırımlarının meyvesini 2015'te Snapdragon 810'a mahkum olan rakiplerinin birkaç adım önüne geçerek toplamaya başlayan Samsung'un donanımda sağladığı üstünlük bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

BusinessKorea kaynaklı habere göre, Samsung yönetim kurulu başkan yardımcısı Lee Jae-yong, yalnızca mobil yongalar değil, CPU, GPU gibi yarı iletken bileşenlerin tasarlanabilmesi için yürüttükleri çalışmalara hız verme kararı aldı.

ARMv8 tabanlı kendi 64-bit mobil işlemci tasarımı üzerinde 2013'Ten beri çalışan Seul merkezli teknoloji devi, 2016 ilk çeyreğinde final seviyeye ulaşmayı planlıyor. Yeni işlemci, Qualcomm'un Kyro tasarımını kullanan Snapdragon 820 yongasetine rakip olarak Exynos 8 serisi donanımlarda kullanılacak. Bu önemli yarı iletken hamlesinde de başarılı olursa, Samsung'un rakipleriyle arasındaki farkı iyiden iyiye açacağına şüphe yok.



Eklenme tarihi: 18.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler