Samsung Galaxy Note 4'ün Exynos çipseti yarın tanıtılıyor

Samsung Galaxy Note 4'ün Exynos çipseti yarın tanıtılıyor

Üst düzey akıllı telefonlarını duyurmadan önce mutlaka bu cihazlara güç verecek Exynos serisi yeni yongalarını detaylandıran Samsung, sonraki tanıtımına hazırlanıyor. Bugün Samsung Exynos adlı Twitter hesabından yukarıdaki görüntüyü paylaşan firma, yarın yeni bir Exynos çözümüyle takipçilerinin karşısına çıkacağını müjdeledi.

Daha önce test sonuçlarında da görünen bu çipset, Exynos 5433'ten başkası değil. 64-bit destekli ARMv8 mikromimarisini kullanan Cortex-A57 ve Cortex-A53 işlemcilerden oluşan sekiz çekirdekli işlem kümesinin yer aldığı yarı iletken çip, big.LITTLE işlem teknolojisiyle hem performans hem de güç düşük güç tüketimini aynı donanımda bir araya getirecek. Yine İngiliz yarı iletken devi ARM tarafından geliştirilen üçüncü nesil Midgard mimarili Mali-T760 GPU'yu yapısında barındıracak yonganın Tegra K1 ile birlikte piyasadaki en güçlü mobil grafik performansını sunması bekleniyor.

Endüstrinin ileri gelen kaynakları, Samsung'un bu ay içerisinde 20 nanometre üretim süreci teknolojisiyle kendi yarı iletken çip fabrikalarında seri üretime başlayacağını rapor ediyor. Tanıtımla aynı döneme gelen bu gelişme, Exynos 5433'ün 20 nm sürecini taşıyacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Şimdilik söylentiden ibaret olan bu bilgiler, N910 model numarasıyla AnTuTu test aracında listelenen Galaxy Note 4 sonuçlarından elde edilmişti. Eğer test sonuçları doğruysa, yarın bizi 64-bit destekli yeni bir üst düzey yonga bekliyor demektir.



Eklenme tarihi: 9.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler