Samsung dünyanın en büyük çip fabrikasında üretime hazırlanıyor

Samsung dünyanın en büyük çip fabrikasında üretime hazırlanıyor

Çip pazarında geçtiğimiz yılı %36 payla yine lider tamamlayan Samsung, geleceğini garanti altına alacak önemli bir yatırımda sona yaklaştı. İki sene önce Güney Kore'nin Pyeongtaek şehrinde 13,6 milyar dolarlık yatırımla inşa edilmeye başlayan yarı iletken çip fabrikası yakında üretime başlıyor. Kore medyası, üretim ekipmanları tedarikçilerinin mayıs sonuna kadar yeni fabrika için teslimatlarını tamamlayacağını yazdı.

Mobil sektörde birçok akıllı telefon için NAND flaş bellek ve RAM çipi tedariği gerçekleştiren Samsung, 2016'dan beri Qualcomm'un 14 nm'lik çiplerini üretiyor. Bu sene 10 nm sürecinde de sektörün en büyük yongada sistem tasarımcısını müşteri portföyünde tutmayı başaran Samsung'un pazardaki yükseliş ivmesi devam ediyor. Temmuzda tam verimde olmasa da üretime başlayacak olan yeni fabrika, çip üretim hacmini artıracak olmasının yanında Koreli teknoloji devi için yeni müşterilerin de önünü açacak.

Pyeongtaek fabrikası, 64 hücre katmanının yığınlanabildiği dördüncü nesil 3D NAND teknolojisiyle üretim yapabilecek. Aylık 450 bin çip tabakası üretebilecek tesisin tam kapasiteye birkaç yılda ulaşacağı tahmin ediliyor. Kapasitenin yarısını dördüncü nesil 3D NAND çip üretimi dolduracak.



Eklenme tarihi: 12.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler