Samsung, esnek OLED üretimini 2015 sonuna kadar üç katına çıkaracak

Samsung, esnek OLED üretimini 2015 sonuna kadar üç katına çıkaracak

Beklentilerin oldukça üzerinde satış rakamları elde eden Samsung'un kavisli ekrana sahip son telefonu Galaxy S6 edge, firmanın üretim planlarını yeniden yapılandırmasına sebep olmuştu. Yeni 6.5-Gen A3 üretim tesislerini plastik OLED üretimine tahsis eden Güney Koreli teknoloji devi, şimdi de mevcut 5.5-Gen A2 fabrikası için yeni ekipmanlar sipariş ediyor.

OLED Association tarafından rapor edilen habere göre Samsung Display, ekimde üretim hattına dahil edilecek panel imalatıyla alakalı ekipmanlar satın aldı. Üretim verimi üst seviyede olan 5.5-Gen A2 fabrikasına kurulacak ekipmanlar, halihazırda aylık 3 milyon seviyesindeki panel üretim hacmini yıl sonuna kadar 8-9 milyona ulaştırmış olacak. Öte yandan yeni 6.5-Gen A3 tesisinde verimi artırma çalışmalarını sürdüren Samsung'un ekran üretiminden sorumlu alt şirketi, gelecek amiral gemi telefon projelerini bu yeni panellerle besleyecek.

Galaxy Note 5, Galaxy S7 ve Galaxy S6 edge Plus gibi yeni esnek ekranlı cihazlardan bahseden OLED-A, Samsung'un nihayet özgün bir ürün formu yakalamasıyla elde ettiği başarıdan hareketle büyük telefon projelerini esnek ekran avantajıyla yenilemeye başladığını ifade ediyor. S6 edge Plus modelinden haberdar olsak da Samsung'un Note 5 çözümünü doğrudan esnek ekranla tüketicilerin beğenisine sunacağına dair henüz hiçbir bulgu mevcut değil. S7 için konuşmak içinse çok erken.



Eklenme tarihi: 13.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler