Samsung, 2017 model iPhone için 100 milyon OLED üretecek

Samsung, 2017 model iPhone için 100 milyon OLED üretecek

Apple, geçtiğimiz yıldan bu yana iPhone serisinde ekran türünü ne zaman değiştireceği hususunda iddialara konu oluyor. Bugün Güney Koreli Yonhap News, Apple'nin Samsung ile imzaladığı tedarik anlaşmasını detaylandırarak iddialara son noktayı koydu. Samsung'un alt şirketlerinden Samsung Display ile yıllık 100 milyon ekran tedariğini kapsayan bir anlaşma imzalayan teknoloji devi, gelecek yıl ilk OLED ekranlı telefonunu piyasaya sürecek.

Halihazırda yıllık OLED üretim hacmi 250-300 milyon olan Samsung, 2015 sonunda Apple ile üretim operasyonlarını genişletmek üzere mutabakata varmış ve yeni yatırım planlarını hayata geçirmişti. Esnek OLED üretilen A3 üretim hattının kapasitesini 2017'de ikiye katlayacak olan Samsung'un yeni üretim hatları oluşturmak için de çalışmada bulunduğu biliniyor.

Koreli haber kaynağı, anlaşmanın en az üç yıl geçerli olup yılda 100 milyon 5,5 inçlik esnek OLED ekran tedariği gerektirdiğini ifade ediyor. iPhone Plus modelinin en büyük ekran tedarikçisi olması beklenen Koreli üretici, sadece bu anlaşmayla yılda 2,6 milyar dolar civarında ekran satışı gerçekleştirmiş olacak. Sevkiyata gelecek yıl başlayacak olan şirketin hangi özellikte ve hangi formda ekranlar üreteceği bilinmiyor. Zira esnek OLED ekranın tıpkı Galaxy S7 edge ve selefinde olduğu gibi kavisli yapıda 2017 model Apple telefonuna entegre edilmesi de mümkün.



Eklenme tarihi: 15.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorumlar

ÖMER FARUK KAYA - 16.04.2016 19:01:00
çok faydalı bi bilgi ellerinize sağlık...
Sen de yorum yap
Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler