Samsung, 2018 model iPhone'ler için 200 milyona yakın OLED üretecek

Samsung, 2018 model iPhone'ler için 200 milyona yakın OLED üretecek

iPhone X'in 5,8 inçlilk çerçevesiz OLED ekranının tek tedarikçisi olan Samsung, bu sene sonuna kadar Apple'ye 50 milyona yakın panel satmayı başardı. Panelin özgün şekli nedeniyle üretim verimi ağustosta yüzde 60 seviyesinde olan Koreli teknoloji devi, şuanda %90'a yakın verimle imalat gerçekleştirebiliyor. Endüstri kaynakları, Apple'nin bu hızlı performans artışı sonrası gelecek yıl için siparişlerini artırdığını ileri sürdü.

Hem yüksek üretim verimi yakalayan hem de benzersiz kalitede, standart dışı bir formda on milyonlarca panel tedarik etmeyi başaran Samsung, endüstrinin ileri gelenlerine göre 2018'de Apple için 180 ile 200 milyon arası OLED ekran satacak. Gelecek yıl piyasaya süreceği üç iPhone'den ikisinde OLED ekran kullanacak olan Apple, muhtemelen ihtiyaç duyduğu OLED panellerin çok büyük bölümünü yine Samsung'dan alacak.

OLED piyasasındaki hakimiyetini 2018'de de garanti altına alan Samsung, gelecek yıl sadece iPhone için üreteceği ekranlardan 22 milyar dolar civarında gelir elde etmiş olacak.



Eklenme tarihi: 21.12.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler